Embraer chce nový turbovrtulový letoun vyrábět s Boeingem

  • 23.01.2020 08:00

Tento rok by měly příslušné orgány schválit ustavení společného podniku Boeingu a Embraeru nazvaného Boeing Brasil. Původně měl do tohoto podniku vložit Embraer svůj program E-Jets a firma přitom samostatně pokračovala ve vývoji moderního turbovrtulového letadla pro regionální linky, které měla vyrábět a prodávat pod svým jménem.

Nyní však Embraer zjišťuje, že vysoké náklady vývoje a certifikace nedovolí tento ambiciózní program uskutečnit. Vývoj se proto zřejmě přenese do Boeingu Brasil. Pokud se tak stane, pak to obohatí perspektivní portfolio Boeingu o nabídku turbovrtulových letadel. Nové letadlo se může objevit na trhu po roce 2025. Zároveň se tím potvrzuje, že si náklady na vývoj a certifikaci nového letadla může dovolit stále menší množství subjektů.

Trhu turbovrtulových letadel nyní dominuje ATR, které vlastní poměrem 50:50 společnosti Airbus a Leonardo. (Foto: caspiannews, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace