Evropská komise nečekaně přerušila schvalování společného podniku Boeing Brasil

  • 18.11.2019 08:00

Vytvoření společného podniku společností Boeing a Embraer (komerční divize) podléhá schválení regulačními organy, a to včetně souhlasu Evropské komise. Ta však nyní přerušila šetření a tvrdí, že Boeing a Embraer nepředložily dokumenty potřebné pro projednání jejich záležitosti. Původně Komise slibovala vyjádřit se k Boeing Brasil 20. února 2020. Tento termín je nyní ohrožen. Boeing a Embraer přitom doufaly, že souhlas s ustavením společného podniku získají ještě letos. Boeing a Embraer jsou přesvědčěny, že EK má veškeré potřebné informace a vyjadřují připravenost s EK těsně spolupracovat. Obě společnosti také pokračují v přípravách společného podniku.

Evropská komise předpokládá, že i když je tržní podíl Embraeru malý ve srovnání s duopolem Airbus-Boeing, stále vytváří tlak na ceny jednouličkových letadel.

V kruzích blízkých procesu se proslýchá, že změna stanoviska Evropské komise je odvetou za to, že USA uvalily dodatečná cla na dovoz Airbusů. Rozhodnutí o uvalení dodatečných cel přitom bylo schváleno Světovou organizací pro obchod, která uznala, že Boeing byl poškozen nutností konkurovat na trhu nabídkám, které užívaly nedovolené podpory některých evropských vlád. (Foto: Embraer)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Ivo - nepřihlášený host (...12.115...)
19.11.2019 08:58
Boeing Brasil

Embraer dosud patřil k nejefektivnějším obchodním letadlům. Řada E 190-5 E2 se dokáže 9 krát za den otočit. Zkuste to s B737...

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace