Alitalia dostala další překlenovací úvěr 400 mil. EUR. Hledání zájemce pokračuje

  • 10.12.2019 13:00

Dne 21. listopadu selhal již asi sedmý pokus o privatizaci společnosti Alitalia, která zkrachovala v květnu 2017. Vláda rozhodla jmenovat nového správce konkursní podstaty a poskytnout společnosti další překlenovací půjčku 400 milionů EUR. Společnost tak vstoupí do dalšího roku, kdy funguje za peníze daňových poplatníků.

Novým správcem konkursní podstaty byl jmenován Giuseppe Leogrande. Nahrazuje trojici správců konkursní podstaty, kteří řídili společnost od jejího posledního krachu. Leogrande byl v minulosti pověřen právním dohledem nad společností Blue Panorama Airlines. Je právním expertem specializujícím se na bankroty.

Předpokládá se, že vzhledem ke jmenování nového správce nebude Evropská komise schopna půjčku zablokovat z titulu nedovolené státní pomoci. Vláda předpokládá, že společnost se podaří prodat na jaře 2020.

Alitalia, která před krachem v roce 2017 zkolabovala již v roce 2008 a poté v roce 2014, nyní zaměstnává asi 11 600 zaměstnanců.

Odhaduje se, že daňoví poplatníci již investovali do společnosti asi 9 miliard EUR a společnost nyní ztrácí asi 1 milion EUR každým dnem provozu. (Foto: Wall Street Journal, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace