Ethiopian má zájem o podíl v South African Airways

  • 08.10.2019 13:00

Skupina Ethiopian Airlines má zájem o podíl ve společnosti South African Airways (SAA), pokud se Jihoafrická republika rozhodne část svého podílu v problematické společnosti nabídnout k prodeji. Oznámil to generální ředitel společnosti Ethiopian Tewolde GebreMariam.

SAA nevytvořily zisk od roku 2011 a minulý týden odložily pro finanční problémy vydání zprávy o svém hospodaření. Africký národní kongres přitom v minulosti několikrát opakoval, že vláda je připravena část společnosti prodat. Naopak Ethiopian Airlines, které jsou největší leteckou společností v Africe, dosahují dlouhodobě velmi dobrých finančních výsledků, které by takovou transakci dovolily. Ethiopian i SAA jsou členy Star Alliance.

Třetí velkou africkou společností je Kenya Airways, která je rovněž ve finančních potížích a přežívá pouze díky státní podpoře.

Podle šéfa Ethiopian nyní africké letecké společnosti mají pouze 20% podíl na trhu, zatímco před 20 lety dosahoval jejich podíl 60 %. Dramatická eroze tržního podílu afrických společností je způsobena především expanzí provozovatelů ze Středního východu. Pokud na to nebudou africké společnosti reagovat, mohou ztratit celý trh. (Foto: iaafrica.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace