Piloti Ryanairu ve Španělsku hrozí stávkou

  • 02.09.2019 13:00

Španělská odborová organizace pilotů SEPLA vyhlásila na 19., 20., 22., 27. a 29. září stávku. Důvodem stávky, ke které se může připojit až 900 pilotů, je rozhodnutí společnosti Ryanair uzavřít báze Girona, Lanzarote, Las Palmas a Tenerife. V důsledku toho ztratí zaměstnání asi 120 pracovníků.

SEPLA také obvinila Ryanair, že vytváří pyramidy lowcosterů v rámci lowcostera a ustavuje v rámci skupiny společnosti, jako je Laudamotion a Buzz Air, které umožňují dále snížit mzdy. Laudamotion např. ustavila svou bázi na Mallorce, Buzz Air zase nabízí pracovní místa na Kanárských ostrovech.

Ryanair uvádí, že rozhodnutí o zrušení bází je nezvratné a je vynuceno nedostatkem letounů 737 MAX. Společnost původně předpokládala provozovat v období zimního letového řádu 30 letadel 737 MAX 200. Nedostatek letadel nutí společnost rušit báze, které jsou méně profitabilní nebo ztrátové. Společnost také argumentuje, že většina provozu na Kanárské ostrovy vychází z ostatních zemí EU, a proto provozovat lety z bází v těchto zemích je efektivnější. (Foto: Trip-N-Travel, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace