Wizz Air díky vynikajícím kvartálním výsledkům zlepšil výhled na celorok

  • 29.07.2019 08:00

Wizz Air, vedoucí nízkonákladový dopravce zemí střední a východní Evropy, dosáhl v kvartálu končícím 30. června vynikajících hospodářských výsledků. Zisk před zdaněním vyrostl v 1. kvartálu hospodářského roku o 42 % na 72,4 mil. EUR, přičemž počet přepravených cestujících stoupl proti stejnému období loňského roku o 20 % a dosáhl 10,4 mil. cestujících. V době, kdy se výrazně zpomaluje hospodářský růst zemí západní Evropy, těží Wizz Air z příznivé hospodářské situace ve střední a východní Evropě a relativně menší konkurence.  

Společnost zároveň zvýšila svůj odhad růstu kapacit na celorok z 16 na 20 %, přičemž firma stáhla nadbytečné kapacity z linek, kde nedosahovala potřebného zisku. Wizz Air dnes provozuje ze svých 25 bází celkem 114 letadel.

Mimořádného výkonu bylo dosaženo v prodeji dodatečných služeb (mimo vlastní prodej letenek), kde výnosy vyrostly o 41 % na 312 mil. EUR, výnosy z letenek stouply o 14,8 % na 379.3 mil. EUR.

Na základě lepšího než očekávaného vývoje zvýšila společnost svůj výhled čistého zisku na celorok z 320 mil. EUR na 350 mil. EUR. Výsledky Wizz Airu kontrastují se situací leteckých společností v západní Evropě – např. Lufthansa v červnu již podruhé snížila svůj odhad zisku, pokles čistého zisku ve 2. kvartálu reportoval Norwegian Air a Ryanair ohlásil počátkem července, že je nucen příští rok v důsledku uzemnění Boeingů 737 MAX a z toho vyplývajícího opoždění dodávek rušit některé linky (a báze). Relativně dobře se daří EasyJetu, který dosáhl ve 2. kvartálu výnosů 1,76 mld. GBP a potvrdil původní výhled na celorok. (Foto: hotels24.az)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace