Wizz Air přechází na Airbus A321. Bude mít i A321XLR.

  • 05.07.2019 08:30

Wizz Air na aerosalónu v Paříži překvapil svou objednávkou 20 letadel Airbus A321XLR, které společnost převezme během tří let počínaje rokem 2023. S tím pochopitelně vzniká otázka, kam budou tato letadla s doletem prodlouženým na 8700 km a kapacitou pro 239 cestujících létat.

József Váradi, CEO Wizz Air sdělil, že XLR dovolí dosáhnout destinace vzdálené 7 až 8 hodin letu, a pokryjí stávající bílá místa v síti Wizz Air, ale i nové, vzdálenější destinace. Konkrétně zmínil spoj Londýn – Dubaj, ale zmínil také možnost otevření linek mezi střední a východní Evropou a Indií. Pragmaticky dodal, že horizont dodání letadel je natolik vzdálený, že bude dost času plány konkretizovat. Wizz Air dne provozuje linky od Islandu po Dubaj a od Kanárských ostrovů po Nur-Sultan (dříve Astana) v Kazachstánu.

Wizz Air má nevyřízené objednávky na celkem 276 letadel Airbus, které budou postupně dodávány do roku 2026. V rámci těchto objednávek firma přechází na A321, které během následujících let budou tvořit 80 % flotily. (Obr.: Wizz Air, Foto: planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace