Air France sníží kapacity na středně dlouhých linkách o 15 %

  • 15.05.2019 08:00

Air France je v posledních letech vystavena tlaku nízkonákladové konkurence a vlaků TGV. Prostředí se tak změnilo a firma se nebyla schopna těmto změnám přizpůsobit. Za minulý rok dosáhly ztráty Air France 189 mil. EUR, což je značný nárůst proti ztrátě 96 mil. EUR za rok 2017. Kumulativní ztráta Air France od roku 2013 se vyšplhala na 717 mil. EUR.

V letech 2016 a 217 byly do provozu uvedeny čtyři linky TGV, které přepraví do roku 2020 okolo 4,7 mil. cestujících a zkušenost ukazuje, že tam kde konkuruje TGV s dobou jízdy do dvou hodin, ztratí Air France 90 % trhu. Na trhu vnitrostátní dopravy drží Air France 65 %. Další ztráty způsobují nízkonákladové společnosti, které operují s vyšší efektivitou, a to také díky menším nákladům na pracovní sílu.

Air France musí na tyto trendy reagovat a společnost proto mj. plánuje do roku 2021 snížit nabízenou kapacitu na středně dlouhých linkách o 15 % a optimalizovat vnitrostátní linky. Společnost má během jednoho roku dobrovolně opustit 465 zaměstnanců, kteří obstarávají vnitrostátní linky. (Foto: Tourmag.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace