Skupina Air France – KLM nabízí zaměstnancům dobrovolný odchod. Reaguje tak na špatné kvartální výsledky a rostoucí cenu paliva.

  • 13.05.2019 17:00

Skupina Air France-KLM během prvního kvartálu výrazně zvýšila svou ztrátu, která dosáhla 303 mil. EUR. Skupina proto hledá další úsporná řešení. Nabídla 400 zaměstnancům dobrovolný odchod (koncem minulého roku zaměstnávala takřka 85 tis. zaměstnanců).

Během loňského roku se skupině podařilo dosáhnout čistého zisku 411 mil. EUR. Výsledky 1. kvartálu jsou proto zklamáním. Zatímco v období říjen až prosinec se odvětví těšilo relativně nízkým cenám paliva, během letošního roku ceny opět rostou a dosahují již takřka úrovně stejného období loňského roku. Cenu ropy zvýšilo napětí kolem Venezuely a Iránu a výhled do budoucna zůstává vzhledem ke geopolitické nejistotě neznámý. Stávající cena se pohybuje kolem 85,3 USD za barel.

Skupina nezveřejnila, jak atraktivní podmínky nabízí zaměstnancům, kteří budou souhlasit s dobrovolným ukončením pracovního poměru. (Foto: Air France KLM, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace