Qantas vybere letadlo pro svůj projekt ultradálkových linek Sunrise tento rok

  • 02.05.2019 08:00

V rámci ambiciózního projektu Sunrise usiluje Qantas zajistit non-stop spojení mezi Londýnem a Sydney (nebo Austrálií a letišti na východním pobřeží USA), a to tak, aby lety nebyly ztrátové. Nová generace ekonomických dvoumotorových letadel by to měla zajistit. Spojení Londýn – Sydney je pro Qantas klíčovou mezinárodní linkou.

V loňském roce spustil Qantas non-stop spojení do Londýna z Perthu, které se stalo velmi populárním a potvrdilo poptávku po ultradlouhých letech. Generální ředitel společnosti Qantas uvádí, že tato linka má vůbec největší index spokojenosti ze všech linek, které Qantas provozuje. Doba letu je 17 hodin, minimální vzdálenost je asi 14 500 km. Pokud jde o spojení ze Sydney, minimální vzdálenost dosáhne 17 000 km. Podobnou pozitivní zkušenost s ultradálkovou linkou udělala Singapore Airlines svými lety ze Singapuru do New Yorku.

Očekává se, že komerční lety z východního pobřeží do Londýna a případně do New Yorku zahájí Qantas v roce 2022. Non stop let do Londýna může zkrátit tuto cestu asi o čtyři hodiny, let do New Yorku bude kratší o takřka tři hodiny. Oba výrobci, Airbus i Boeing, berou tuto příležitost velice vážně, protože se jedná o vstupenku na nově formovaný trh ultradálkové letecké dopravy.

Airbus pravděpodobně nabídne Airbus A350ULR, který dnes provozuje nejdelší linku na světě ze Singapuru do New Yorku, Boeing nabídne 777 příp. 777X. (Foto: Qantas, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace