Bamboo Airways do Prahy

  • 23.04.2019 13:41

Nová vietnamská společnost Bamboo Airways bude možná první leteckou společností Vietnamu, která zahájí přímé lety mezi Prahou a Vietnamem. Letecká společnost podepsala s Letištěm Praha Memorandum o porozumění při spolupráci na rozvoji přímého spojení. Společnost si chválí, že jí pražské letiště i Ministerstvo dopravy ČR poskytlo potřebnou součinnost včetně údajů o trhu, a přislíbilo pomoc s administrativou s Evropskou organizací pro bezpečnost letecké dopravy (EASA).

Důvodem zájmu Bamboo o Prahu je především rozsáhlá vietnamská komunita, která podle společnosti čítá na 70 tisíc lidí. Společnost věří, že přímé spojení přiláká dostatek cestujících.

Bamboo je sice nová společnost, ale roste velmi rychle. Svou komerční činnost zahájila teprve letos, a to jediným Airbusem A319. Následně získala první Airbus A321neo.

Bamboo původně podepsala objednávku na 24 letadel A321neo a Boeingy 737 MAX. Po katastrofě Boeingů 737 MAX Lion Air a Ethipian však od záměru pořídit 25 Boeingů 737 MAX ustoupila a místo toho přiobjednala dalších 26 letadel A321neo. Těch má tedy provozovat dohromady 50. Během návštěvy prezidenta Trumpa ve Vietnamu koncem února společnost podepsala objednávku na 10 letadel Boeing 787-9 v hodnotě 3 miliardy USD. Termín dodání letadel zatím nebyl komunikován.

Společnost neuvádí, jakým letadlem bude zajišťovat spojení s Prahou. (Foto: Letiště Praha, VNexpress, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace