Nový vietnamský lowcoster Bamboo Airways zahajuje provoz

  • 15.01.2019 08:00

Po několika odkladech zahajuje v polovině ledna komerční provoz vietnamský start-up Bamboo Airways. Nízkonákladová společnost otevírá prodeje na zaváděcí ceně 6,40 USD a zpočátku bude provozovat až 37 vnitrostátních linek. Do konce tohoto roku přidá první mezinárodní spoje do Japonska, Koreje a Singapuru.

Majitelem společnosti je hotelová a zábavní společnost FLC Group. Mezinárodní organizace pro leteckou dopravu (IATA) považuje Vietnam v následujících 20 letech za 5. nejrychleji rostoucí trh letecké dopravy na světě. Spoj mezi Hanojí a Ho Chí Minovým městem je již dnes 6. nejvytíženější linkou na světě podle počtu přepravených cestujících. V loňském roce vyrostl počet leteckých cestujících ve Vietnamu o 12,6 % a dosáhl 106 mil. cestujících. Domácí přepravci přitom přepravili přes 50 mil. cestujících a zaznamenaly nárůst o 14 % (proti roku 2017).

Bamboo bude již pátou vietnamskou leteckou společností. Bamboo Airways budou zpočátku používat 20 pronajatých letadel. FLC Group pořídí podle Memoranda z března 2018 pro Bamboo Airways 24 Airbusů A321neo v katalogové hodnotě 3,2 mld. USD a v polovině loňského roku také podepsala předběžnou objednávku na 20 Boeingů 787-9 za 5,6 mld. USD. (Foto: Bamboo Airways, Airbus rendering, planes.cz)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace