JetBlue potvrzují lety přes Atlantik letadly Airbus A321LR

  • 11.04.2019 17:00

Již delší dobu se spekulovalo, že JetBlue zahájí provoz na transatlantických linkách. Dne 10. dubna to společnost potvrdila s tím, že otevře lety do Londýna, a to letadly Airbus A321LR. Jedná se důležitý krok, neboť do transatlantické konkurence tím vstupuje nový, agresivní a velmi silný hráč. Navíc vybavený mimořádně efektivními letouny. Méně radostný je fakt, že se tak stane teprve v roce 2021. 

JetBlue bude létat denně z New Yorku (JFK) a Bostonu (BOS) do Londýna, a to od roku 2021. Letadla budou nabízet vylepšenou třídu JetBlue Mint, která byla letos prestižní anketou Trip Advisoru oceněna jako Nejlepší regionální business třída v Severní Americe.

JetBlue bude konkurovat cenou, která bude nižší než u klasické konkurence. Zároveň však chce nabídnout vysoký komfort, a to zejména nabídkou zlepšené třídy Mint pro cestující prémiového segmentu. Jet Blue považuje A321LR za perfektní stroj pro tuto linku, a to díky doletu, vysoké palivové úspornosti a kapacitě.

V USA nabízí JetBlue ve své kategorii největší rozteč sedadel, individuální zábavný systém včetně příjmu živého TV vysílání, přístup na internet Fly-Fi zdarma a dnes již výjimečnou nabídku nápojů a drobného občerstvení zdarma. Lze tedy očekávat, že i na transatlantické linky přinese vstup JetBlue do soutěže o zákazníky nové prvky.  

JetBlue konvertovala 13 objednávek letadel A321neo na A321LR. Na oznámení společnosti reagovala burza růstem ceny akcií o 4 %. (Foto: AP, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Atomic (...189.85...)
11.04.2019 21:21

Pro let v economy rozhodně skvělá volba, mám zkušenost s jetblue na lince: New York JFK- Las Vegas a můžu jen chválit, příjemný ochotný personál, výhodná cena, pohodlí (dostatek místa) a v neposlední řadě neomezená wifi zdarma na palubě. To všechno navíc za hodně dobré ceny.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace