Francouzi ovládli letiště Gatwick

  • 31.12.2018 08:00

Francouzský provozovatel Vinci Airports získal majoritní podíl londýnského letiště Gatwick, které je druhým největším letištěm ve Velké Británii. Po završení transakce v prvním pololetí 2019 bude Vinci držet 50,01% podíl, za který zaplatí 3,7 mld. USD. Dalším akcionářem je konsorcium investorů vedené Global Infrastructure Partners (GIP).

Společnost Vinci je přesvědčena, že Gatwick má značný prostor pro další růst. Ten má být podporován zejména rozšířením záložní dráhy o 12 m a následným uvolněním do běžného provozu. To spolu s dalšími opatřeními umožní zvýšit kapacitu letiště 100 tis. letů ročně. Plán rozvoje letiště předpokládá, že počet odbavených cestujících dosáhne k roku 2032 70 mil., tj. přiblíží se současnému výkonu letiště Londýn Heathrow.

Z letiště Gatwick je dnes obsluhováno 228 destinací v 74 zemích světa a je hlavní základnou společnosti easyJet. Vinci Airports kontrolují 46 letišť ve 12 zemích světa a v období 2014 až 2017 vyrostly její výnosy o 196 %. (Foto: Finance Orange, Airlive.net, rte.ie)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace