Ryanair redukuje kapacity na září a říjen o 20 %. Přes nízké ceny letenek není poptávka.

  • 19.08.2020 08:00

Oživení cestovního ruchu a letecké dopravy postupuje v Evropě zjevně daleko pomaleji, než se ještě v červenci předpokládalo. S růstem počtu nových případů koronaviru jsou znovu zaváděny restrikce na cestování uvnitř EU a zároveň se snižuje počet zemí mimo EU, do kterých lze cestovat bez omezení.

Ryanair v pondělí oznámil, že o 20 % sníží kapacity, které byly původně plánovány na září a říjen. Ryanair nechce omezit počet destinací, ale frekvenci létání. Společnost tím reaguje na pokles rezervací. U cestujících přetrvávají obavy z rizika přenosu nemoci na palubách letadel. Nepomáhá ani nabídka atraktivních cen.

Podle původních plánů chtěl Ryanair vrátit v září a říjnu do provozu 70 % svých kapacit. Korekce postihne především lety do/z Švédska, Francie a Španělska, což souvisí s povinnou karanténou, která britská vláda uvalila na přijíždějící z těchto zemí. Dodržování karanténních opatření je přitom v Británii tvrdě vyžadováno a za porušení hrozí pokuta až 5000 liber.

O rušených letech byli v pondělí cestující vyrozuměni emailem.

Také v USA roste počet odbavených cestujících pomaleji, než se původně očekávalo. A to i přesto, že TSA ohlásila přes 800 tisíc odbavených cestujících ve dnech 9. a 16. srpna, což je nejlepší výsledek od března. (Foto: Ryanair, planes.cz)  


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



PetrLHR - nepřihlášený host (...225.17...)
19.08.2020 14:03

Rici ze "dodržování karanténních opatření je přitom v Británii tvrdě vyžadováno a za porušení hrozí pokuta až 5000 liber" je doopravdy naivni.

Zda se clovek navrativsi napriklad ze Spanelska do UK rozhodne zustat doma je prakticky naprosto na nem. Vyplneni passenger locator form na hranicich nikdo nekontroluje a i kdyz ho vyplnite, tak britska vlada naprosto nema kapacity kontrolovat, zda jste zustal doma. Takze spise jde o osobni zodpovednost a tlak sirsi spolecnosti (+pracoviste, atd.).

Peter Pšenica (...168.131...)
19.08.2020 09:26

Redukcia letov sa týka aj letov do/z Írska, kde tiež zatiaľ platí povinná 14-dňová izolácia po prílete z väčšiny krajín, okrem tzv. "zeleného zoznamu". Rozhodnutie Ryanairu by sa dalo pochopiť, problém je však v tom, že k tomu pristúpil zase svojím "klasickým" prístupom. Mne napr. posunul let o dva dni neskôr a v oznámení mi dal možnosť buď to akceptovať, alebo požiadať o refundáciu (oboje sa dá urobiť online), avšak ak chcete postihnutý let zmeniť, to sa už online urobiť nedá a treba kontaktovať ich zákaznícke linky, Ktoré sú chronicky preťažené a navyše väčšina z nich aj nadštandardne spoplatnené. Takže zase typický arogantný krok Ryanairu, oni niečo zmenia, ale cestujúci má znášať náklady a stratený čas za to, aby si prípadne nevyhovujúci let zmenil na nejaký iný, ktorý mu lepšie vyhovuje.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace