Emirates popírají, že by chtěly vyřadit letadla A380

  • 09.06.2020 13:00

Nedávno se ve sdělovacích prostředcích objevily informace, že Emirates definitivně vyřadí z provozu asi padesátku letadel Airbus A380.

Prezident Emirates Sir Tim Clark sdělil koncem května deníku Financial Times, že podle předpokladů bude v létě 2022 celá flotila Emirates opět v provozu. Letadla A380 přitom mají i nadále hrát důležitou roli v budoucnosti společnosti, a to v měřítku, jaké měla před pandemií. Popřel, že by společnost o jejich definitivním vyřazení kdy uvažovala. Letadla jsou pouze dlouhodobě uskladněna. Tim Clark také odmítl komentovat spekulace, že Emirates chce seškrtat objednávku posledních osmi exemplářů, které mají být dodány do konce roku 2021. Připustil však, že diskuse s Airbusem vedl.

Jediná letadla, která Emirates letos vyřadí, bude devět Boeingů 777, jejichž vyřazení bylo plánováno ještě před krizí poptávky.

Tim Clark nijak nezpochybňuje roli Dubaje jako hubu. Jak dubajský hub, tak velké množství vysokokapacitních A380 bylo součástí strategie „superkonektoru“ spojujícího Východ se Západem přes Střední východ. Tim Clark zdůraznil, že model fungoval mimořádně úspěšně posledních 35 let, kdy společnost každý rok vytvořila zisk a v období od roku 1985 do 2020 rostla společně s růstem světového hospodářství.

Prohlášení Tima Clarka přišlo jen den poté, kdy Air France oznámila, že odepíše 500 milionů eur a vyřadí definitivně z provozu všechna svá letadla A380. (Foto: Sam Chui)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Luboš - nepřihlášený host (...183.201...)
10.06.2020 19:00
Poznatek

Je špatně rušení A- 380 z flotily leteckých společností.Takove krásné a zároveň noblesní stroje.Jen ta velikost je fascinující.Myslim si že tento obr vs miláček lidí tuto krizi překoná a bude opět brázdit světová nebe.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace