Photo Detail

A380-861


Author: Aviatic
Date taken: 03/2014
Number of ratings: 4×
Number of views: 9912×



The albums in which the photo is places

More photos of


Comments



Dave HL - unsigned guest (...175.125...)
2014-03-28 00:02

.... !!!

Howgh

Honzinus (...45.148...)
2014-03-25 19:27

Pokud tvrdíš, že mám fotky technicky nekvalitní, dej link a vysvětli čím přesně. Jinak tvůj komentář je mimo. Předpokládám, že když něco plácnu, dokážu to doložit a řádně vysvětlit.

Dave HL - unsigned guest (...175.125...)
2014-03-25 18:19

To nemám zapotřebí. Sám víš dobře, proč jsi je tam upravil...

Končím diskuzi, už mě fakt nebavíš.

Honzinus (...45.148...)
2014-03-23 20:42

Nebuď srab a popiš konkrétně, jaké technické nedostatky si na zmiňovaných fotkách našel a co tedy by bránilo jejich eventuálnímu zveřejnění. Prosím konkrétně, jinak je taková hláška na nic. Nuže?

Dave HL - unsigned guest (...175.125...)
2014-03-23 12:39

Honzinus: já mám akorát problém chápat, proč sem lezeš. Jestli ti něco vadí, pusť si třeba večerníček, ale nechoď na planes. Necítím potřebu ti cokoliv vysvětlovat, obhajovat, a poslouchat nějaké chytré řeči. Tvé fotky jsem viděl, a jak už jsem jednou napsal, dalo by se o nich také dlouze diskutovat. Nejsem si jistý, jestli by se - minimálně ta první várka - kterou jsem tam viděl, tady mohla objevit, právě z důvodů technické kvality fotek. Ale už vůbec nemám potřebu se někam registrovat, abych mohl soustavně někde dělat chytrého. Spíš to bude nějaký mindrák.

Howgh.

Už sem nelez a budeš mít klid, ty fialová obloho!:-)

Honzinus (...45.148...)
2014-03-21 20:55

DHL, zřejmě máš problém chápat, co jsem napsal. Mám spoustu fotek jinde… stačí hledat.. důvody proč nedávám na planes.cz jsem psal mnohokrát, pro zopakování - vadí mi řezat letadla k hraně, to je vlastně hlavní důvod. Rovněž mi vadí, když by mi fotku schvalovali jedinci, co nepoznají tyrkysovou oblohu od fialové a dokonce ani to, ze které strany je násvit. ;-)
Na planes.cz chodím hlavně do sekce Očekáváme v PRG; tímto děkuji lidem, kteří tam dávají aktuální informace, i díky nim mám řadu fotek které bych jinak neměl a ani bych nevěděl, že k nám něco zajímavého letí.

Dave HL - unsigned guest (...175.125...)
2014-03-21 15:19

... Copa? "dementní profík"? Takže někdo, kdo má jiný názor než an Honzinus je dement?

Asi ano...

Jsem zvědav, jestli nám teoretik Honzinus předvede taky nějakou foto na planes.cz, nebo jiném serveru, kde musí projít screeningem. Ono, zvřejnit si něco sám sobě na flickeru, nebo FB je kapku něco jiného, že?

Hezký den všem.

DHL

Honzinus (...45.148...)
2014-03-20 21:10

Vyřiďte tomu dementnímu profíkovi, že když někdo dělá něco profi, že to ještě neznamená, že to dělá dobře. Tak snad je to teď jasné. Fotka je poměrně dost fialová a studená, na to nepotřebuju nic, ani LAB, ani HSL apod. Jen prosté oči, které dotyčný zřejmě nemá. Díky za skvělou zábavu, planes.cz me začínají bavit. ;-)

Markéta Nováková (...79.108...)
2014-03-20 17:46

jeste preposilam posledni reakci Viktora Navrátila, který má toto jako profesi a mizim z tohohle vlakna :)

"no tak posuzovat fotku podle relativního „H“ je totální demence. HSL (HSB a jiné deriváty) jsou barvové prostory relativní a silně závislé na zařízení!!!
V LAB hodnotách mi ta obloha kmitá v souřadnici „a“ od -7 až po -12. Souřadnice „b“ kmitá asi tak od -32 do -40. To za předpokladu, kdy korektně přiřadím AdobeRGB, ve kterém to bylo foceno. Ano, souhlasím, že ve fotce MĚL být přiřazen profil. Ale zbytek tvrzení toho ouřady je zcela mimo. Ale LAB data mi jasně říkají, že je to v cajku. Pokud pro kontrolu přiřadím sRGB data, pak obloha jde už více do tepla a fialova — „a“ stoupne až na -5. Osa „b“ se zúží na asi -31 až -36. Takže jasný posun/„ohřev“ jakoby k teplejšímu odstínu, nicméně i nadále to zůstává ve studených! Data jsou data, bez ohledu na kalibraci monitoru!!!

Jinak fotky na web není tak úplně nutné dávat pouze v sRGB za předpokladu, že daný profil je do fotky korektně vložen. V době, kdy už jsou monitory s rozšířeným gamutem běžně k dostání, popřípadě jsou k disposici i monitory s WIDEGAMUT panelem — a zejména v profesionální sféře — je používání pouze sRGB fotek poněkud omezující a stejně často mnohem více průserovější, zejména pokud prohlížeč u daného uživatele nepodporuje CMS a pak dojde natvrdo k přiřazení widegamut na sRGB datech!

Fotku jsem kontroloval na kalibrovaných monitorech EIZO CX270 a dokonce i na CX271CN a kvůli tomu jsem si dal i práci a monitory čerstvě nechal ověřit kalibraci s maximální odchylkou 1,4 dE ..."

Honzinus (...45.148...)
2014-03-20 10:50

To jsem předpokládal, v tom případě platí dvojnásob co jsem uvdel.
Špatný postup:
foťák- JPEG (8 bitů), AdobeRGB
grafický editor: editace, profil v pracovním prostředí AdobeRGB (klidně může být sRGB v prac. prostředí, pokud je profile mismatch, jsou tři možnosti co s tím udělat), LCD nastaveno na sRGB (!!! většina běžných LCD neumí AdobeRGB, nedoporučuji ani široký gamut), následná konverze do sRGB profilu a nebo vůbec nepřiřazení (ICC), výsledkem je pěknej guláš… fakt se mi tohle neosvědčilo… mám to mnohokrát ozkoušené...
Správný a jednoduchý postup:
foťák RAW, vyvolání do sRGB 16 bitů / foťák Jpeg + sRGB profil, pracovní prostředí profil sRGB, monitor sRGB, uložení pro web + ICC sRGB. Tento postup by měl zaručit, že vše proběhne řádně a že ve výsledku se zobrazí to, co vidí uživatel na monitoru.
AdobeRGB je zbytečné používat pokud fotím do jpg a následně budu prohlížet fotku v počítači na běžném LCD dipleji či v nějakém webovém prohlížeči.. :-)

60 records

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details