Detail fotografie

A380-841


Autor: Ghofig
Datum pořízení: 15.11.2014
Počet hodnocení: 5×
Počet zobrazení: 4346×



Kategorie a uživatelská alba

Další fotografie


Komentáře



Mira - nepřihlášený host (...95.36...)
27.04.2015 08:48

Fotka super. Co se týče webu, tak zatím rozhodně palec dolů.

Michal Krsek (...49.85...)
23.04.2015 00:27

Odborne ekonomicky bych tomu rekl "vnitrni dluh".

Hodne systemu lze provozovat bez investic v pripade, ze se moc neplni a neceka se od nich zadne rozsireni. To ovsem neni pripad planes.

Uprimne smekam pred tim, kdo planes ekonomicko/provozne tahnul po celou tu dobu. Sam provozne tahnu podobnej projekt (i s tim vnitrnim dluhem), o kterej taky pecuje parta nadsencu a pres vsechno nadseni to provozne upada (prestoze jde o hobby a charitu, lidi postupne vyhoruji).

Neverzoo - nepřihlášený host (...80.114...)
22.04.2015 23:55
?

Jak se to dělalo v minulosti?

Michal Krsek (...61.128...)
22.04.2015 01:33

Je to jednoduche - pokud se zamerime na ceske uzivatele a budeme chtit alespon trosku inovovat, bude system potrebovat kazdy rok dotaci v radech statisicu (to to pomijim moznost, ze by treba mohly planes casem platit alespon nejaky drobny peniz lidem, kteri tu pro nas vsechny porizuji obsah). Pokud najdeme zdroj takovych prijmu (nad ramec tech soucasnych), pak OK, muzeme zustat v ceske kotline. Pokud to tedy cte nekdo z PPF, Penty, J&T nebo treba Ivo L ...

Podotykam, ze vyse uvedene neni zadny Lord of Business ani vrah z wall streetu, ale prosty fakt. Uz takhle cely tym planes okrada sve rodiny o cas, nepredpokladam, ze by si nekdo pral, aby dlouhodobe brali penize z rodinnych uspor a financovali zabavu fanousku letectvi.

Globalni cesta pro nas neznamena se vydat cestou airliners ani jineho fotkoveho letadloveho webu. Ostatne si vsimnete, ze se jim novy planes nepodoba.

Screening na planes, i vsude jinde, ma svuj vyvoj a mam za to, ze screenersky tym se nekam posouva a je (a bzdy byl) ovlivnovan tim, co chodi od fotografu. Pokud zacnou chodit jine fotky (lepsi/horsi/jine nametove), tak se s tim "panove se sekyrami" nejak porvou - a verim, ze se cti.

Ghofig (...48.37...)
22.04.2015 01:12

Ja si jen jeste rypnu k te snaze sem pritahnout zahranicni navstevniky...
Jste si fakt jisti, ze je to dobra cesta? Ja myslim, ze webum ve stylu airliners, airplanes-pictures apod se tu nikdy srovnat nemuzeme a proc z planes delat neco v jejich duchu...? Takove weby tu uz jsou. A kdyz chci zajimavy styl fotek, jdu tam... Tady takove fotky nenajdu. A je otazkou, jestli je to dobre nebo ne.
Protoze pak by screeningem nemohly projit 2/3 fotek, ktere tu soucasne jsou...

Michal Krsek (...61.128...)
22.04.2015 00:32

Diky za konkretni pripominky, na ktere z dovolenim budu reagovat.

Na novy sled popisku jsme zatim zadnou stiznost nezaznamenali. Logika soucasneho serazeni je treba v tom, ze typ a spolecnost pozna divak velmi casto uz z nahledu (jeste casteji nez autora).

Co se tyce "user friendly" - velmi casto se zamenuje "user friendly" za "neco, na co jsem byl zvykly". A lidi si zvyknou na ledacos, i na neergonomicky stary design planes.cz. A je samozrejme, ze jim zmena, zvlast velka zmena, prijde neergonomicka, protoze je vubec netrapilo, ze najezdili mysi miliony metru navic nebo ocima tekali z mista na misto - hlavne, ze vedeli, kde maji sve jiste. To je normalni reakce, kterou uzivatelum tezko nekdo muze vytknout. Proste je to "starej kamos", kteryho berete se vsem jaho chybama.

Co je problem a co napravime (=pracujeme na tom), je velke mnozstvi ruznych "hejblatek" a "zebricku", ktere vedou ke zmateni uzivatelu. Takze jeden z cilu upravy hlavni stranky je redukce poctu sekci.

Co se tyce chatu - jeho navstevnost je stejna jako byla pred zmenou, takze problem "my to neumime najit" nebude prilis cetny. Strjne tak nekteri diskutujici hojne diskutuji jak v chatu, tak pod fotkami, takze diskusi najdou.

Bohuzel starej kamos umrel, uz neni. Je tu kamos s novou tvari, ktera mozna potrebuje trochu oholit a ostrihat, ale da se s nim pokecat stejne jako se starym kamosem. Do jiste miry je to o tom, zda jste chodil do hospody se starym kamosem proto, jak vypadal a nebo proto, ze nabizel kvalitni obsah.

Neverzoo - nepřihlášený host (...80.114...)
22.04.2015 00:00
Důvod

Jestli důvod těch offtopic keců pod fotkami není ten, že se DISKUSE špatně hledá?

Neverzoo - nepřihlášený host (...80.114...)
21.04.2015 23:54
Jde to z kopce

Fotka nádherná!

A teď off topic:)
Nevím proč, ale připadá mi, že od doby, co se toho tady ujal lord Business , tak to jde s Planes do kopru. (fňuk)
Staré Planes byly děláný amatérštěji, ale s láskou a pro potěchu nadšenců do letadel. Stýská se mi.
Nechci teamu Planes brát ideály, ale cílit na nové zahraniční návštěvníky je najivní a nesnaha si udržet stávající klientelu je začátek konce.
Jak psal M.C. plno keců v international language, ale jde pouze blablablaboly.
Celkem mne nezajímají statistiky kliků, náhledů a komentů. Sám na sobě pozoruji, že sem chodím už jenom kvůli Pamětem starého práškaře.

Aktuální redakce zapomněla mezi těmi homepagemi, pageviewievy, facelifty a dalšími kecymecilívanci na to, že stránka by měla být hlavně UF (=user frendly..........kamarádské pro uživatele) a to současné Planes ani zdaleka nejsou:(
Obecně se říká, že se nemá zasahovat do něceho co funguje. Tak proč tohle?!!!! Koho třeba napadlo dávat jako první informaci k fotce jméno autora (proč se himl vůbec nezachoval původní sled popisku???). Popis co je na fotce, koho je letadlo, odkud to je, kdy to bylo a až pak kdo to blikl mělo výrazně větší logiku. Zkušený návštěvník už stejně poznal na první pohled kdo je autor:)

No prostě nove planesy jsou děs-běs a absolutně neprofesionální práce.

Btw: Nepřišel do redakce Planes někdo z bývalého vedení ČSA? Dost by to vysvětlovalo:)

Ghofig (...48.37...)
21.04.2015 23:25

Diky vsem za komentare :) At uz k fotce, ale i ty OT... Treba se diky nim alespon neco zmeni a bude to tu vypadat ke spokojenosti nas vsech :)

Martin Kotek (KLF) (...103.89...)
21.04.2015 19:42
Trolling ne trolling

Prostě zlaté staré PLANES .
Vyjímečně souhlasím M.C.
HonzaK :
díky za překlad taky jsem tomu nerozuměl .

Celkem 30 záznamů

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace