Detail fotografie

Z526AFS-V


Typ letadla: Z526AFS-V
Letiště: Nové Zámky (LZNZ)
Společnost: Aeroclub
Registrace: OM-ARU
Autor: Fezoj114
Datum pořízení: 06/2011
Počet hodnocení: 0×
Počet zobrazení: 2767×

Popis:

18.06. Letecký deň Nové Zámky (Retro Sky Team aeroklubu Košice)




Kategorie a uživatelská alba

Kategorie:

Další fotografie


Komentáře



OKPPT - nepřihlášený host (...13.71...)
11.10.2011 22:48

Milane, prosím pročíst kapitolu 4, teda nebyl to Spit jako mezek, ale Buchon jako Hurricane.:)

http:// www.sonsofdamien.co.uk/BoBPG4.htm#Back%20to%20top

Ad červený kraťas s hvězdou, už jsem to tady psal, proč tomu tak je, nebudu to psát znova. Rozhodně to není čím více červené, tím více SSSR. Doufejme, že po další GO za pár let bude upravená i kamufláž.

A co se ti nezdá na německých kamuflážích je mi záhadou, jsou to sice lehce volné licence, ale zakládají se na skutečných předlohách. Lze dohledat strýčkem Googlem.

Mikeš - nepřihlášený host (...39.4...)
21.09.2011 15:51

To OKPPT: ta 226-ka v LKSU si už nezalétá, má kompletně dolétaný resurs, čili je v tom hangáru na odpočinku, zaslouženém. Jak píšete, takových je více (Letňany,...)¨- jenže ty už fakt nikdo do vzduchu nedostane. Je dobře, že tam zůstala - a že neleží na dvoře sběrných surovin připravená do hutí, jak dopadly např. MiGy-23 a -21MFN od AČR.

Milan Klouček - nepřihlášený host (...110.220...)
15.07.2011 18:30

TO OKPPT: Tak nevím jak jste se díval na tu Bitvu o Británii, ale moc pozorně asi ne. Rozhodně tam Spit není Mezek, to je naprostá blbost. Mezky tam zastupují španělské Buchony, což jak známo je úprava Bf-109G na motor Merlin. Sice to není 100% Bf-109, ale v rámci možností tehdejší doby je to maximum, co šlo udělat. (To samé platí pro He-111). Štuky tam jsou Štuky, protože tehdy ani dnes žádná Ju-87 letuschopná není, takže ve filmu hrají poměrně zdařilé makety, které tvarově Štuce vcelku odpovídají. Spitfiry jsou taky novější verze, ale zase to jsou Spitfiry.

Jinak co se týče zbravení těch slovenských Trenérů, tak se mi to hrubě nelíbí. A to rozhodně ne kvůli tomu, že by na nich byly hvězdy nebo kříže. To, co mi vadí, je "americký" přístup k tvorbě zbarvení: ruské letadlo musí být co nejvíc červené se spoustou hvězd, německé letadlo musí být nějak flekaté se spoustou křížů... Pokud bych už chtěl létat takovouhle show, tak bych ta letadla namaloval aspoň trochu ve stylu dobových kamufláží a ne takhle fantasmagoricky.

JS - nepřihlášený host (...41.41...)
25.06.2011 21:16

Videl jsem Retro Sky Team v akci a musim pochvalit a uznat umeni pilotu a jak to maji zorganizovane. Na druhou stranu se nejak nedokazu prenest pres natreni Zlinu do nemeckych a ruskych barev. Nechci sem tahat politiku (ma to vztah k historii), ale prijde mi to velmi potupne a svym zpusobem mi to pripomina narodni ostudu z valecnych dob, tedy predevsim Slovenskeho statu, ktery v podstate nikdy nenalezl zadnou identitu a jeho misto na historicke mape Evropy je dodnes otazkou, jelikoz bojoval na strane fasistickeho Nemecka i bolsevickeho Ruska.
To, ze je to ekonomicky vyhodne, pro me neni dostatecny duvod natrit skvela povalecna ceskoslovenska letadla do nemeckych a ruskych barev a provozovat cirkus. Copak uz lidi nemaji zadnou hrdost???

OKPPT - nepřihlášený host (...13.71...)
25.06.2011 14:12

Moc to řešíš Milane. Koukni se někdy na Bitvu o Britanii, kde Mezek není Mezek a Štuka není Štuka. Spit je Mezek a další věci.:) Dřív jsem si toho nevšiml, ale jak o tom vím, tak to bije do očí.

A tak bych mohl pokračovat, shodou okolností si teďkom repaintím Zlinka v X-Plane do livery Mustanga z filmu Stůj, nebo se netrefím.

Souhlas s Fezojem. Koho to zajímá, tak to zjistí, koho ne, tomu to je jedno. Může se nám to nelíbit, můžem s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno co můžem, peníze jsou až na prvním místě.:)

Fezoj114 (...98.90...)
25.06.2011 10:53

Milan: Myslím si že vyslovene laickej verejnosti,ktorá sa o letectvo vôbec nezaujíma a len navštívi letecký deň je to proste jedno.... rozlišujú veľké lietadlo,malé lietadlo a stíhačku (stíhačkou nazvú bezproblémov aj Albatrosa alebo Su-25). Taký ľudia sa nebudú zamýšlať nad tým čo to pred nimi lieta.... No a myslím si že človeku,ktorý sa o leteckú problematiku aspon trošku zaujíma,je hneď jasné že to čo pred ním na tej leteckej šou vystrája nieje Bf.109 ani MiG-3 ani nič podobné...a potom sa už bezproblémov dozvie že sa jedná o Z526AFS-V Akrobat Speciál Československej výroby....

Dan (...169.195...)
25.06.2011 07:40

MM: Napiste sem clanek, jiste bude vitan a snad i otevre konstruktivni diksuzi.

Milan Mikulecký - nepřihlášený host (...102.166...)
25.06.2011 07:04

Já jsem to nedávno vysvětloval na jednom fóru, takže se nechci opakovat, nějak mi prostě vadí, když se v letectví něco vydává před laickou veřejností ze něco úplně jiného a ta z toho pak má v hlavě guláš. Navíc jsem bohužel Československý nacionalista :-) Zkusím k tématu napsat samostatný článek a někde ho zveřejnit.

OKPPT - nepřihlášený host (...13.71...)
24.06.2011 22:45

Milane, ty jsi světlá výjímka, podílíš se aktivně na přilákání lidí, ale v tomhle s tebou moc nesouhlasím.

Běžný člověk, který nemá moc ponětí o letectví, si prostě neucvrnkne do trenek, když se bude dívat, na pohodovou skupinku tří letadel, jak lítají víceméně rovně ve 100 metrech. Ještě, když se jedná o nějaký historický, nebo vzácný kus, tak jo, ale přecijenom, trenérů je na našem území a okolních zemí dost a nemálo se jich potlouká zaprášených v hangárech. Namátkou LKFR OK-MGK, v Šumperku taky mají jednoho trenéra zavěšeného pod střechou hangáru.

A vzhledem k podobnosti trenérů k druhoválečným warbirdům, je to dobré náčiní na vojenské akce. Letmo si vzpomínám na akci Darkovičkách u Hlučína pár let zpět, kdy tam Messerschmita představovala žlutomodrá zářící 326tka, zbarvení bylo jako pěst na oko. Navíc se nahánět s trenérama v klubových barvách, no nevím, mi prostě kamufláž příjde v tomhle případě lepší. Když si člověk uvědomí, že 226tka se dneska v podstatě nepoužívá prakticky na nic jiného, než vlekání větroňů, prostě žijeme v systému, kde si každý musí na sebe vydělat, takže nějak nechápu tu kritiku toho, když se o to někdo snaží.

A k poslednímu bodu, vzhledem k tomu, že se jedná o slovenskou aktivitu, tak přeci nebudou malovat britské znaky, když bylo Slovensko daleko za doletem Spitfira. Hold válka ve střední a východní Evropě byla po vojenské stránce v režii Sovětského Svazu a Německa.

Mimochodem, jak to vypadá s tímhle kouskem?

http:// ttp://www.airtrade.cz/cz/aktualni-nabidka/1970-zlin-z526-afs-v.aspx

Gurjewitsch - nepřihlášený host (...103.2...)
24.06.2011 21:18

Milan Mikulecký: Dobrý večer, konkrétne neviem o žiadnom, to som len tak plácol :) mal som na mysli skor trenéry ako také, pomaly sa vytrácajú a to je škoda.. tým chcem povedať, že aj keby bol ružovo oranžový tak podstatné je že lieta, a tým pádom je na tom lepšie ako vela jeho "príbuzných" v normálnej kamu :)

btw: klobúk dole pred Vašou akrobačkou na malom princovi ve Kbelích :)

all: a keď bola reč o tých kraťasoch, nevie niekto v akom stave je momentálne OK-ERE? díky :)

Celkem 17 záznamů

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace