Detail fotografie

A321-131


Autor: IEG-Ivan Ropek LKPR Spotters
Datum pořízení: 07/2009
Počet hodnocení: 0×
Počet zobrazení: 2589×



Kategorie a uživatelská alba

Další fotografie


Komentáře



peto - nepřihlášený host (...148.8...)
28.08.2009 20:59

viem, ze toto je diskusia o lietadlach a lietani a nechcem uz pisat navyse ale: PM - takto si predstavujem inteligentny a korektny prispevok do diskusie, dakujem! jedine, co by som doplnil a co mi je luto, ze cim su v histrorii ludstva zbrane sofistikovanejsie a presnejsie, tym je viac mrtvych civilistov. smutna statistika. ano, vybojovanie japonska by stalo bez debaty vela zivotov americanov. ale boli by to obete vojenske. a nemyslim, ze by americanom (a sovietom zrovna tak) slo prislis o zivoty svojich pesiakov. ostatne, spomen si, na kom testovali atomove bomby po vojne v atole muroroa... a kolko z nich skoncilo ako spominani japonci, ktori boli v takej vzdialensoti od epicentra, ze prezili vybuch, ale uz nie chorobu z oziarenia. vojny su vybavovanim si uctov mocnych, ale obmedzenych ludi. ja a ty sme len nepodstatne clanky sukolia... dufam, ze bude co najdlhie pokoj.

Bubak - nepřihlášený host (...223.69...)
28.08.2009 15:25

PM:...klobouk dolu, lip bych to nenapsal!

PM - nepřihlášený host (...70.2...)
28.08.2009 14:29

peto: Zřejmě jsi mladý, citlivý a dobrý člověk. Válka je strašná i na našich silnicích. Nejde jen o počty obětí, jde i o způsob smrti, máš pravdu. Japonská města vyhořela i po zápalných pumách, protože byla převážně dřevěná. Smrt v ohni přinášela i tělíčka zneužitých netopýrů. Německá města byla srovnána se zemí "klasickými" pumami. Likvidace nepřítele a zničení výroby konkurentů pro poválečné období, jdou spolu ruku v ruce. Američané měli zkušenosti z války v Pacifiku i z vylodění v Normandii. Věděli, co by jejich vojáky na pobřeží Japonska čekalo. Odpor až na hranici lidské vůle. Smrt.
Posádku Enoly Gay tvořili vojáci, kteří dobývali zemi jiných vojáků. Nic míň, ale také nic víc.

peto - nepřihlášený host (...148.8...)
28.08.2009 13:33

tomN - posadka za nic nemohla? to nemyslis vazne, alebo tak ze "rozkaz je rozkaz?" tuto teoriu nerazim. PM - tu knihu si rad precitam. no a na dovetok: mne sa ten nick nepaci, lebo pri klikani na inak pekne fotky spotterske vidim tie obhorene tela a visiacu kozu z popalenin, nebudem pokracovat. vojna sa dala skoncit inak, keby mala spominana uz aj tak vitaziaca armada trosku cti a nepotrebolali si skusit "co sa stane jak to buchne"

peto - nepřihlášený host (...148.8...)
28.08.2009 13:26

Ivan: prepac, nevsimol som si ze si o tom uz pisal inde. Co sa tyka pilota, skor mam pocit ze sa do smrti vyjadroval, ze urobil dobre. Ja som bohuzial cital dost autenticku reportaz na pokracovanie v Indian Times, ktoru pisal japosnky civilny lekar, co bol na mieste a nahodou prezil. Nezelam Ti to vidiet. Kazda vojna je svinstvo a japonci zdaleka neboli svati, ale toto bol najvacsi utok v dejinach na civilistov. A americania dobre vedeli, ze to skusia, lebo mesto nebombardovali od zaciatku vojny (asi nech vidiet efekt). Stihacky by som do kategorie enola gay nedaval - predsa nebombarduju aj ked su to tiez len vojnove masiny. Takze tolko na vysvetlenie mojho nazoru.

28.08.2009 12:41

Peto : Proč ta předzdívka, tak to jsem již vysvětlovalal u své fotky B747 Japan Air Self.Myslím si, že předzdívka není o nic horší než třeba Messerschmidt, Stuka, Orange Agent a nebo třeba Josef (protože tak se jmenoval Stalin. Určitě pilot, ktery onu osudnou B-29 pojmenoval po své mamince určitě netušil v jakém rozsahu způsobí takovou katastrofu a určitě zbytek života si neužíval záře reflektorů a to už vůbec nemluvím o svědomí. Možná že tak strašné ukončení války zachránilo naopak životy mnoha tisíců jiných. :-)

Peter - nepřihlášený host (...212.40...)
28.08.2009 12:40

Nezhodila nahodou B-29 aj atomovky na Hirosimu a Nagasaki?

PM - nepřihlášený host (...70.2...)
28.08.2009 10:34

Fotka livery B707 LH je pěkná. Lze usoudit, že si výtvarníci dali tehdy záležet a letecké společnosti neživořily z výtěžku převozem trenýrkářů a propocených tělnatých poloviček (i tak jich je kus!), takže si mohly dovolit je zaplatit. Fotografie je pěkná. Dříve takové trupy a váhy jistily čtyři motory. Dnes stačí dva, úžasné, jen to vidět!

PM - nepřihlášený host (...70.2...)
28.08.2009 10:25

peto: Cital jsi knihu Enola Gay? Treba aj tam mozno najst odpoved.To ne je kniha len o A-bombe. Ja som rad, ze ta bomba nebola hotova a nedopadla v aprili 1945 na Berlin.

Anaru - nepřihlášený host (...70.227...)
28.08.2009 09:56

Ahoj,mam dotaz.Proc tohle letadlo a cim udelalo nejvice svinstva v dejinach lidstva_

Celkem 12 záznamů

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace