Letiště Budapešť změnilo vlastníka

  • 11.06.2024 07:47

Novými vlastníky mezinárodními letiště Ference Liszta v Budapešti jsou spolešnosti Corvinus a VINCI Airports. Obě společnosti odkoupily letiště od AviAlliance a mají koncesi do roku 2080.

Hodnota transakce je 3,1 miliardy eur plus převzetí dluhu 1,2 miliardy eur. Podíl Corvinus je 80%, zbytek budou držet VINCI Airports. Corvinus je maďarský investiční fond, VINCI Airports budou provozovatelem letiště.

Letiště Budapešť se těší velmi rychlému růstu, a to jak pokud jde o počet odbavených cestujících, tak pokud jde o cargo. Je držitelem čtyřhvězdičkového ratingu Skytrax.

V loňském roce odbavilo 14,7 milionu cestujících a zaostalo tak o 9 % proti rekordnímu roku 2019. Za období od ledna do konce dubna 2024 letiště překonalo výsledky roku 2019 o 8 % a své výkony dále zlepšuje. Letos tak překoná výsledky rekordního roku 2019.

Letiště vloni vytvořilo výnosy 338 milionů eur a hospodařilo se ziskem 74 milionů eur. (Foto: Hungary Today, Budapest Travel Tips, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace