ČSA od října změní obchodní model. Pro klienty se nic nemění.

České aerolinie (ČSA) začátkem platnosti zimního letového řádu změní od 27. října 2024 svůj obchodní model. V rámci holdingového uspořádání se ČSA stanou řídící společností s majoritním podílem ve společnosti Smartwings. Letový provoz celé skupiny bude zajišťovat společnost Smartwings a její dceřiné společnosti na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. Důvodem změny obchodního modelu ČSA je zefektivnění provozu skupiny s využitím synergických efektů společností České aerolinie a Smartwings s cílem zvýšení produktivity při současném zachování obchodních značek ČSA a Smartwings. 

Pro klienty ČSA se nic nemění. Značka ČSA a lety do všech aktuálních destinací zůstávají beze změny zachovány. Klienti si mohou i nadále kupovat letenky na webových stránkách ČSA a Smartwings, a rovněž prostřednictvím všech stávajících distribučních kanálů.

S ohledem na velikost aktuálně provozované flotily bude obchodní leteckou přepravu v rámci holdingu zajišťovat pro celou skupinu společnost Smartwings (47 letadel). Dva letouny Airbusy A320 budou i nadále létat v barvách ČSA, stejně jako čtyři nové stroje Airbus A220-300, z nichž první dva mají být dodány koncem letošního roku a další dva v první polovině roku 2025.

V rámci zvyšování efektivity budou obě společnosti provozovat od 27. října 2024 všechny lety pod jedním kódem (QS), což nemá vliv na poskytované služby a cestující.

„Je potřeba neustále optimalizovat náklady na provoz společností v rámci skupiny, zjednodušovat procesy a diverzifikovat rizika. Jedná se o kroky, které budou mít na provoz skupiny pozitivní dopad. Pro naše klienty zároveň nabídneme konzistentní, přehlednou a srozumitelnou nabídku produktů a služeb na všech letech,“ říká předseda představenstva společnosti Smartwings, Jiří Jurán.

Zdroj: TZ SMartwings/ČSA


Související fotky


Související kategorie

Komentáře



nickdavidprg - nepřihlášený host (...49.232...)
16.05.2024 15:50

Platí snad Smartwings planes.cz za papouškování své tiskové zprávy bez žádné analýzy/kritického myšlení? To server airways.cz se zprávou popasoval mnohem lépe, viz titulek: "Zásadní změna ve fungování ČSA: nebudou provozovatelem letů, ale jen značkou" a analýza významu avizované změny: "Tisková mluvčí skupiny Smartwings Vladimíra Dufková nechala bez odpovědi dotazy Airways.cz ohledně toho, zda ČSA budou i po říjnu letošního roku držitelem osvědčení leteckého provozovatele a členem globální aliance SkyTeam".

Jen - nepřihlášený host (...14.232...)
15.05.2024 23:10

Někdo snad někde tvrdí, že se OKPLUS daj utrácet/sbírat na QS?

(ST => Sky Team. Ne sky travel)

MK. (...192.13...)
15.05.2024 16:53

Na letech QS se nedají OKPLUS míle ani sbírat ani utrácet.

Jen - nepřihlášený host (...238.120...)
15.05.2024 13:56

No, změní. Je to konec ČSA ve skyteamu a pro klienty to znamená konec sběru mil na ST letech a výběr mil na ST letech a s tím spojených výhod.

Ono asi lidí, co dneska mají OK Plus a na nich nějaký míle, asi už moc nebude, ale ...

Tonda - nepřihlášený host (...80.145...)
15.05.2024 12:46

Už se blíží doba, kdy se dočteme, že označení letů OK koupila jiná letecká společnost.

petrp (...250.30...)
15.05.2024 12:07

Dostavte se k odletu linky QS700 společnosti ČSA do Pařiže, no prostě bomba:-D

Celkem 6 záznamů

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace