Dubaj čeká další obtížný den. Emirates přerušily odbavování letů.

  • 17.04.2024 08:27

Meteorologický úřad Emirátů vyhlásil na dnešní den „červenou“ výstrahu týkající se počasí. Stejně jako včera, i dnes se očekávají bouře a přívalové deště. Doprava ve městě kolabuje, silnice kolem letiště jsou zatopené. Cesta taxíkem může vyjít na více než stovku dolarů. Školní výuka byla na dnes zrušena.

Srážky za včerejšek se blíží průměrnému úhrnu srážek za rok a překonávají rekordní srážky roku 2010, kdy za den napršelo 80 mm. Infrastruktura není (a nemůže být) na takový příval vody dimenzována. Špatné počasí ochromilo také letiště v Šardžá a Abú Zabí.

Emirates oznámily, že z provozních důvodů pozastavují odbavení letů od 8:00 do půlnoci. Přerušení je vysvětleno špatným počasím a kolapsem dopravy. Cestujícím je doporučeno sledovat vývoj na webových stránkách zde. Podobně postupují flydubai.

Server FlightRadar24 udává index Disruptions 5, což znamená nejhorší stupeň narušení pravidelnosti provozu. Server dnes ráno udává průměrné zpoždění na příletu 145 minut a na odletu 115 minut, a to i přesto, že řada leteckých společností lety do/z Dubaje ruší. Řada příletů dnes ráno divertovala např. do Džiddy. Lety do Dubaje jsou nejsledovanějšími lety na serveru FlightRadar24.

Odlet Boeingu 777 Emirates na lince EK139 do Prahy je zatím vypsán s minimálně dvouhodinovým zpožděním, podvečerní let Boeingu 737 MAX 8 flydubai na lince FZ1781 změnu letu nehlásí, ale situace se může měnit, nejaktuálnější informace jsou na stránce dopravce.

Video ukazující situaci na letišti je zde. (Foto: metro.co.uk, FlightRadar24, The National)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace