British Airways se vrací do Bangkoku a Kuala Lumpur

  • 10.03.2024 16:17

Prudký růst zájmu o cestování do regionu jihovýchodní Asie vede British Airways k obnovení některých linek do jihovýchodní Asie, jejichž provoz přerušila pandemie.

Koncem roku obnoví British Airways (BA) lety do Bangkoku a Kuala Lumpur.

Dne 28. října zahajuje provoz linka z Londýna (Gatwick) do Bangkoku (Suvarnabhumi). Linka bude provozována Boeingy 777-200ER. Před pandemií byly lety do Bangkoku provozovány z letiště Heathrow. BA budou na lince konkurovat non-stop letům Thai Airways International a EVA Air.

Dne 10. ledna restartuje spoj z Londýna (Heathrow) do Kuala Lumpur, a to letouny Boeing 787-9. Na lince budou BA konkurovat Malaysia Airlines.

Zatímco linka do Bangkoku je orientována na turistiku, linka do Kuala Lumpur je více zaměřena na potřeby obchodních cestujících. Z tohoto důvodu byla linka do/z Bangkoku přesunuta na Gatwick.

Největší konkurenční tlaky budou zřejmě přicházet od provozovatelů ze Středního východu, jako jsou Emirates či Qatar Airways, kteří jsou kvalitní alternativou non-stop linek. Například Qatar Airways nabízí z Dauhá do Bangkoku šest letů denně, Emirates z Dubaje do Bangkoku pět letů denně, a to letouny Airbus A380. (Foto: Skift, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace