Emirates: nábor pilotů Airbusů A380

  • 27.09.2023 06:53

Emirates plánují provozovat letadla A380 do poloviny příští dekády. Nyní společnost obnovila nábor pilotů a nabízí pilotům mimořádně atraktivní podmínky.  

Společnost zve zájemce na funkci kapitánů a druhých pilotů A380 na virtuální schůzku s náborovým týmem 4. října.

K přímému vstupu do programu pro kapitány je podmínkou 7 000 hodin (na letounech s vícečlennou posádkou a více motory). Do těchto hodin s započítají pouze hodiny odlétané na tryskových nebo turbovrtulových letadlech, nepočítají se hodiny „odlétané“ na simulátorech.

Kromě toho se vyžaduje, aby tito zájemci měli nalétáno min. 3 000 hodin jako velitelé víceuličkových Airbusů s řízením FBW (fly-by-wire), tj. A330, A340, A350 a A380.  

Úspěšní žadatelé získají pracovní smlouvu na dobu neurčitou, každý měsíc s volnem v délce minimálně osm dní. Směny budou jedno či vícesektorové v trvání od jednoho do devíti dní, a to s přestávkou v místě mezipřistání 24 nebo 48 hodin.

Noví piloti získají mzdu 12 000 dolarů/měsíc (čistého) a podíl na zisku společnosti. Kromě toho má pilot právo na bezplatné letenky, ubytování a 42 dní dovolené. Piloti s dětmi, které docházejí do školy, získají příplatek 12 000 dolarů ročně na každé dítě. Na cesty do a z práce bude zaměstnavatelem poskytnuta limuzína s řidičem.

Kromě toho společnost nabídne druhým pilotům program „urychleného“ postupu na pozici velitele. To se týká pilotů, kteří na pozici druhého pilota odlétají 700 hodin a úspěšně absolvují dvě prověrky Pilot Proficiency Check. Pro účast v programu musí mít kandidát nalétáno 6 000 hodin na víceuličkových, vícemotorových letadlech a typovou zkoušku na letadla Airbus FBW s min. náletem 1 500 hod. na typu.

Účastníci tohoto programu získají mzdu 9 923 dolarů/měsíčně (čistého) a další benefity včetně 42 dní dovolené.

Podrobné informace lze najít zde. (Foto: Emirates, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace