Klimatičtí aktivisté zaútočili šlehačkovými koláči na šéfa Ryanairu

  • 08.09.2023 13:43

Chvíle, kdy se šéf skupiny Ryanair Michael O'Leary ve čtvrtek připravoval k projevu před budovou Evropské komise (EK), zneužili klimatičtí aktivisté a hodili mu do obličeje šlehačkové koláče.

O’Leary se v Bruselu chystal kritizovat nečinnost EK, která není schopna zabezpečit přelety vzdušným prostorem Francie v době stávek. To odporuje principu Společného nebe, které má Evropská komise garantovat.

Ryanair již dříve inicioval na toto téma petici adresovanou šéfce Evropské komise Ursule von der Leyen. Pod peticí se nashromáždilo přes 1,5 milionů podpisů. Evropská komise přesto nekoná.

Stávky způsobují masová rušení a zpoždění tisíců letů a paradoxně i dodatečné emise. Pouze Ryanair byl v důsledku stávek nucen zrušit 6.500 letů. V letošním roce služby řízení leteckého provozu v EU prostávkovaly už 63 dní, což je dvanáctinásobek proti loňskému roku.

O'Leary odpověděl na akci aktivistů s humorem a poděkoval za vřelé přijetí v Bruselu, avšak s tím, že irské šlehačkové koláče jsou lepší. Video z události je zde.

Aktivisté se domáhají, aby letadla Ryanairu zastavila znečišťování životního prostředí exhalacemi. (Foto: Ryanair)


Fotografie k článku



Komentáře



O. M. - nepřihlášený host (...231.2...)
11.09.2023 14:59

Kde jsou jací aktivisté? Já tam vidím celkem dvě aktivistky.
Jestli ona to nebude nějaká fikaná reklama, když Leary vzápětí postne vzkaz "místo dortíčku si za stejné peníze kupte let z Belgie"...

PepaK - nepřihlášený host (...153.81...)
08.09.2023 17:57

Všem těmhle aktivistům zakázat vstup do letadla

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace