Ukrajina zařadila prezidenta Emirates na sankční seznam

  • 26.07.2023 18:21

Prezidenta Emirates sira Tima Clarka zařadila Ukrajina na seznam „sponzorů války“. Tim Clark se na seznam dostal zejména díky spojení se společností DP World (Dubai Port World), která se zabývá logistikou přístavů, terminálů a služeb pro námořní nákladní dopravu. Dalším důvodem je jeho podpora leteckého spojení s Ruskem.

V červnu podepsaly DP World smlouvu s ruskou korporací Rosatom o rozvoji euroasijské logistiky a kontejnerové námořní dopravy po Severní mořské cestě, která perspektivně představuje nejkratší námořní spojení mezi Evropou a Asií.

V březnu 2022, po začátku války na Ukrajině, Tim Clark rozhodl, že Emirates budou pokračovat v letech do Ruska a využívat ruských letových cest s tím, že lidé mají právo cestovat, a to bez ohledu na sankce.

Ukrajina se snaží vystupňovat tlak na letecké společnosti, které provozují lety do Ruska. Tim Clark se po řediteli Georgian Airways stal druhým šéfem letecké společnosti, kterého Ukrajina zařadila na sankční seznam. (Foto: Businessday, NG, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace