Ryanair představil plán na obnovení provozu na Ukrajině. O’Leary navštívil Kyjev.

  • 21.07.2023 17:16

První rok po znovuotevření vzdušného prostoru Ukrajiny hodlá Ryanair nabídnout na tomto trhu 5 milionů sedaček. Počet sedaček postupně vzroste na až 10 milionů ročně v pátém roce po znovuotevření trhu. V zemi bude Ryanair provozovat tři báze.

Je jasné, že právě míra úspěchu na ukrajinském trhu bude určující pro další růst Ryanairu a Wizz Airu. Co dnes nikdo neví je, kdy se tento trh znovu zpřístupní a v jaké podobě.  Ryanair je připraven nastoupit na trh do osmi týdnů od potvrzení, že vzdušný prostor je bezpečný.

Že to Ryanair myslí velmi vážně dokládá fakt, že Michael O’Leary se svým týmem navštívil 20. července Kyjev, aby projednal plány s ukrajinským ministrem pro infrastrukturu Oleksandrem Kubrakovem. O’Leary navštívil rovněž mezinárodní letiště Borispol. Tým Ryanairu byl po prohlídce letiště potěšen, že infrastruktura zůstala zachovaná a letiště je v podstatě schopné provoz obnovit.

Na znovuotevřeném trhu bude Ryanair nabízet 600 letů týdně z/na letiště Kyjev, Lvov a Oděsa. Tyto báze získají spojení s 20 hlavními městy zemí EU. Ryanair bude nabízet mezi zmíněnými bázemi také vnitrostátní lety, jakmile letiště budou tato letiště schopna odbavovat cestující. Na ukrajinských bázích plánuje Ryanair umístit 30 letadel Boeing 737-8200.

Do obnovení provozu na Ukrajině budou investovány 2 miliardy dolarů, provoz se obnoví po skončení války a poté, kdy regulátor EASA označí provoz ve vzdušném prostoru jako bezpečný.

Před zahájením války byl Ryanair druhým největším provozovatelem na ukrajinském trhu s nabídkou 2 milionů sedaček.  (Foto: Ryanair, Boryspil Airport, Kyiv Post, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



O. M. - nepřihlášený host (...72.203...)
23.07.2023 23:04

To chce obsadit celý trh?

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace