Lufthansa převezme 41 % ITA Airways

  • 25.05.2023 21:30

Společnost Deutsche Lufthansa AG oznámila, že dosáhla dohody s italským ministerstvem hospodářství a financí (Ministero dell’Economia e delle Finanze, MEF) o pořízení 41% podílu ve společnosti ITA Airways (Italia Trasporto Aereo S.p.A.). Nákup podílu bude realizován navýšením kapitálu o 325 milionů eur. Lufthansa zároveň získala opci na získání dalšího podílu ve společnosti, a to až do jejího úplného převzetí. Nákup zbývajícího podílu ve společnosti se bude odvíjet podle výsledků hospodaření.

Transakce je podmíněna souhlasem regulačních úřadů. Jakmile bude transakce schválena, obě společnosti zahájí těsnou spolupráci, přičemž Lufthansa se ujme řízení každodenního provozu ITA Airways.

Šéf skupiny Lufthansa Carsten Spohr uvedl, že transakce je výhodná pro Itálii, ITA Airways i Lufthansu. Je dobrou zprávou pro italské a evropské zákazníky. Díky svému modernímu leteckému parku a rozšiřujícímu se hubu v Římě se ITA Airways stávají důležitým členem skupiny Lufthansa. Skupina Lufthansa zároveň získá prostřednictvím ITA Airways širší přístup na atraktivní italský trh.

ITA Airways nyní provozují 66 letadel Airbus.  (Foto: The News Department, Aviación Online, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace