Praze se vrátí spojení s Keňou, mezi dálkové destinace přibude po letech i Srí-Lanka

  • 05.04.2023 13:00

Až do začátku pandemie létala z Prahy do Mombasy aerolinka Smartwings se svými Boeingy 737. Praha ztratila letecké spojení s Keňou poté, co se poslední česká cestovní kancelář rozhodla pro pohodlí svých klientů raději využívat služeb zahraničních aerolinek s tím, že cestující sice musí přestupovat na některém z evropských uzlů, avšak letí dálkovým letadlem. Smartwings do Mombasy létal s mezipřistáním v Hurghadě a na Zanzibaru.

Spoj Praha - Mombasa se však od zimy vrátí, a to dokonce bez mezipřistání. Linku obstará polský LOT se svým Boeingem 787 Dreamliner. Půjde o charterové lety pro cestovní kancelář.

Další novinkou v zimním letovém řádu z pražského letiště je Colombo na ostrově Srí-Lanka. Dálková letadla se na trať Praha–Srí-Lanka vrátí po deseti letech. Z Prahy do Colomba létaly v první dekádě 21. století České aerolinie se svými Airbusy A310. Linky OK0188/9 a OK0190/1 létaly s mezipřistáním v Dubaji a na Maledivách (letiště Malé). Charterové lety do Colomba provozoval Smartwings ještě v zimní sezóně 2013/2014 se svými Boeingy 737-800. Z Prahy létal s mezipřistáním na Maledivách (letiště na ostrově Gan) a v Dubaji.

LOT Polish Airlines zahájí provoz přímých letů Praha–Colombo v zimě se svými Boeingy 787 Dreamliner. Stejně jako v případě letů do Mombasy, i do Colomba půjde o chartery pro cestovní kancelář.

Mimo tyto dvě nové destinace zůstává i čtveřice dalekých destinací, kam z Prahy dálková letadla létala už v uplynulé zimě. Jde o Krabi v Thajsku, Nosy Be ležící u Madagaskaru, Punta Cana v Dominikánské republice a tanzanský Zanzibar. U spoje na ostrov Nosy Be dojde ke změně dopravce, italský Neos bude nahrazen LOT Polish Airlines.

Připravil: Matrin Bernict


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace