Na ostravském a brněnském letišti začala sezóna

  • 15.03.2023 08:00

V sobotu 11. března 2023 odletěla první letadla z Brna i Ostravy do Hurghady v Egyptě. Další dvě letadla pak v neděli zamíří do jižněji položené Marsa Alam. Spoje zajišťuje česká aerolinka Smartwings. Je to poprvé za několik let, kdy každá z moravských metropolí má své letadlo a cestující tak nečeká mezipřistání. V minulých letech bývalo zvykem, že první týdny sezóny se druhé a třetí největší město v republice dělilo o jeden stroj s tím, že lety bez mezipřistání začaly až později v průběhu sezóny. Skutečnost, že letos mají obě města vlastní stroj, potvrzuje predikce analytiků cestovního ruchu, že letošní sezóna bude jedna z těch nejsilnějších.

V měsíci březnu budou do obou měst létat letadla z Egypta 1x týdně. Jde o pravidelné lety Smartwings, na kterých mají část kapacity vykoupené cestovní kanceláře. Letenky jsou v prodeji na internetových stránkách letecké společnosti. Do Hurghady se bude létat každou sobotu, do Marsa Alam každou neděli. Dle rezervačního systému využije Smartwings pro obsluhu letů do Egypta všechny typy letadel, včetně Airbusu A320 sesterských Českých aerolinií.

Během letních prázdnin bude Smartwings z Brna do obou destinací v Egyptě létat denně (tedy 14 letů týdně), přičemž exkluzivně pro cestovní kancelář ČEDOK bude vypravovat 1x týdně letadlo do Taby na sinajském poloostrově, poblíž egyptských hranic s Izraelem.

Z Ostravy do Hurghady i Marsa Alam plánuje Smartwings během letních prázdnin létat čtyřikrát týdně.

 

Martin Bernict (foto: planes.cz)


Související fotky


Komentáře



jan hradsky (...33.112...)
15.03.2023 15:11
Egypt

Z Brna už "jen" 14 letů do Egypta. Jeden let na letenky do RMF a HRG byl zrušen. Zajímal by mě důvod, Ostravě se to také dotklo. Čedok také z Brna jeden let do HRG zrušil takže proto 14 letů.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace