Aeroflot připravuje významnou expanzi na linkách do Indie

  • 16.03.2023 13:00

Rusko projednává s Indií povolení zvýšit počet letů do/z Indie a zavést nové destinace. Příděl má být podle The Hindu zvýšen ze stávajících 52 letů týdně na 64 letů týdně. Jedinou ruskou společností provozující spoje do Indie je nyní Aeroflot. Aeroflot může provozovat lety do Dillí, Bombaje, Kolkaty, Goa, Amritsaru a Ahmedabadu.

Indické letecké společnosti získají recipročně práva provozovat šest ruských destinací.

Válka na Ukrajině Aeroflot citelně zasáhla. Společnost je západními sankcemi postižena nejvíce ze všech ruských společností, neboť většinu výnosů (a ziskové marže) generovala na lukrativních mezinárodních linkách. V důsledku sankcí přišla nejenom o trhy Západu, ale vloni ztratila rovněž 20 % tržního podílu na spojích se Středním východem. Těmto spojům nyní dominují středně východní aerolinky, a to jak prémiové, tak nízkonákladové.

Tak jak postupně roste počet letadel s vyřešeným vlastnictvím Aeroflot postupně svou mezinárodní síť resuscituje (do destinací, které lety ruských společností nezakázaly). U letadel s vyřešeným vlastnictvím nehrozí, že by byla v zahraničí zadržena nebo konfiskována na základě žádosti leasingových společností.

Nová podoba mezinárodní sítě reflektuje nejenom restrikce vyplývající ze západních sankcí, ale také sankcemi vyvolanou změnu poptávky po letech do populárních dovolenkových destinací. To znamená zvýšení frekvencí do Egypta, Turecka, na Střední východ, Thajsko, Indie, Malediv, Číny atd.

(Foto: AeroXplorer, Latestly, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Vašek - nepřihlášený host (...144.82...)
17.03.2023 23:56
Klobouk dolu

Taky redakci dekuji za informace z ruznych stran. V nazorech se vzdy nezhodnem, ale neni to nic dramatickyho. Nechci, aby tady bylo slyset jenom kricici mensinu, delejte si dal klidne svoji praci, vase novinky ze sveta nas zajimaji. Diky

Marcel - nepřihlášený host (...176.138...)
17.03.2023 12:04
děkuji za zprávy

Chtěl bych poděkovat redakci za vždy zajímavé zprávy i analýzy. Sem tam vidím kritiku, ale konec konců, kdo nic nepíše, nic nezkazí.
Ad Rusko - je dobře o vývoji u Aeroflotu informovat. Bude-li tato společnost létat mezinárodně, bude například i snažší z nich vymoci nevrácené prostředky z roku 2020 za zrušené lety.
co mi však vadí, číst zabedněné komentáře spoluobčanů, kteří si nepamatují, nebo nedovedou ani představit, co to znamená žít v diktatuře. A neuvědomují si dokonce ani nesmírnou svobodu, co zde stále máme. Panu Nezdolnému, Eurosocialismus.. třeba, gendery =bláznovství, ale nech brouka žít, Green deal=nutnost a media si myslím, že máme docela rozumná. Hlavně, abychom měli správně nastaveny vlastní hodnoty a nepodléhali levným nereálným tvrzením

Armin Tamzarian - nepřihlášený host (...183.193...)
17.03.2023 12:04

Děkuji portálu planes.cz za nestranné informování. Kvičení diskutérů typu Paluzga je spíše úsměvné a víc vypovídá o diagnóze nositele myšlenky, než o čemkoliv jiném. Doporučuji lidem, kteří za vším vidí ruskou propagandu navštívit Bohnice, dobře si to tam prohlédnout, ať ví do čeho jdou... :)

O. M. - nepřihlášený host (...231.2...)
17.03.2023 11:56
nezdolný:

Mně vůbec nevadí, že se u nás nafoukaní ruští turisté přestali roztahovat a naparovat, rozhodně mi nescházejí (určitě byli mezi nimi i slušní, ti ale nebyli vidět a slyšet).
A Indům jejich prachy přeju.

Vyserte si - nepřihlášený host (...176.219...)
17.03.2023 10:46
Co Rus činí,

vždy špatně činí. Ještě nikdy v dějinách nic dobrého neučinil, a když náhodou ano, byli to určitě uajinec. Každý rusák ihned po probuzení a vypití litru samogonu, přemýšlí čím by ty chytrolíny z Böhmen und Mähren nakrknul. A redakce jim v tom vydatně pomáhá. Reportovat že Aeroflot zvýší počet frekvencí do Indie - hrůza, velezráda !
Hail Bandera a nechte se vyšetřit, vylízaná hovada

cyklista - nepřihlášený host (...93.119...)
17.03.2023 10:19
Ale

vždyť to těm rusákům přejte. Do Evropy se už jednoduše nedostanou, tak budou cestovat do Indie. Jen jsem zvědavý, jak dlouho jim to vydrží s jejich pověstným slušným, nenabubřelým a nepřezíravým chováním.

čtenář - nepřihlášený host (...48.16...)
17.03.2023 10:02

To, že se články planes staly hlásnou troubou obdivovatelů ruska, je bohužel realita. Je to sice Vaše volba, ale myslím, že letectví má objektivně těžiště jinde. Permanentní pomlouvání Boeingu a Lufthansy, jaké redakce planes předvádí, systematické vychvalování ruských společností, setrvalé omlouvání ruského užívání cizích letadel atd, to rozhodně není reprezentativní zpravodajství o letectví jako celku. Nezdá se, že by si redakce stejnou měrou všímala nízkých provozních a obchodních úspěchů letadel TU 204, 214, 224, Suchoj "super jet" a podobně. Lze k tomu říci jen jediné: škoda. Snad se redakce s během času změní a články začnou být víc ke čtení.

kulica - nepřihlášený host (...160.57...)
16.03.2023 17:35
To: MichalC

Uživatel Paluzgo reagoval na komentář pod článkem , nikoliv na obsah článku, tak prosím klid.

MichalC (...48.57...)
16.03.2023 16:58

Paluzga: doporucuji obratit se Vasim protestem napr. na redakci Simpleflying, ktera uvedenou informaci rovnez prinesla https://simpleflying.com/russia-could-operate-more-flights-to-india/, nebo na dalsi.

MichalC (...48.57...)
16.03.2023 16:50

Paluzga: informaci prinesly vsechny vyznamne servery. Pokud Vas vsak informace nezajima, cist ji nemusite.

Celkem 15 záznamů

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace