Španělsko připravuje zrušení omezení na přepravu tekutin v kabinových zavazadlech

  • 23.02.2023 08:00

Operátor španělských letišť Aena díky zavedení 3D scannerů umožní kontrolu kabinových zavazadel, aniž by bylo nutno vyjímat laptopy, kapaliny, atd. Do roku 2024 budou 3D scannery vybavena jako první pracoviště letišť Madrid-Barajas a Barcelona-El Prat. Další letiště provozovaná Aena se dočkají tohoto vybavení později během roku.

Nutnost vyjímat kapaliny a elektroniku z kabinových zavazadel během bezpečnostní prohlídky je největším zdrojem nespokojenosti cestujících v procesu odbavení. Opatření omezující kapaliny v kabinových zavazadel bylo zavedeno v listopadu 2006.

Soudobé 3D scannery nás nejenom zbaví této otravné povinnosti, ale současně zvýší úroveň bezpečnosti.

Scannery tohoto typu jsou již v rutinním provozu na řadě letišť v USA. V roce 2021 přešlo na 3D scannery amsterdamské letiště Schiphol. (Foto: Daily Mail, ABC7)


Fotografie k článku



Komentáře



Rampa - nepřihlášený host (...92.252...)
23.02.2023 13:56

Mně by vytahování elektroniky ani nevadilo, pokud by to bylo jednorázově. Ale během cesty po trase Lima - Panama - Paříž - Vídeň jsem byl anabázi bezpečnostní kontroly nucen absolvovat minimálně třikrát - přesto, že jsem ani v jednom z přestupních bodů neopustil vnitřní prostor letiště. A to už na*ere.

O. M. - nepřihlášený host (...231.2...)
23.02.2023 11:42

Vytahování elektroniky z báglu mi až tak nevadí, byť to celý proces zdržuje, víc mi vadí, že si nemůžu vzít velkou flašku s pitím.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace