Pegasus Airlines provozují bezplatně lety do oblastí postižených zemětřesením

  • 11.02.2023 17:00

Pegasus Airlines se připojily k Turkish Airlines v přepravě záchranných týmů do oblastí, které byly v pondělí zasaženy zemětřesením. Zemětřesení o síle až 7,8 stupňů si vyžádalo v Turecku a Sýrii přinejmenším 12.000 životů. Počty přitom nejsou konečné, protože jsou z trosek jsou stále vyprošťovány další oběti.

Jak jsme informovali, lety do/z postižených oblastí provozují také Turkish Airlines, a to za symbolickou cenu 5 dolarů. Pegasus poskytuje lety zdarma, a to přinejmenším do 12. února. Opatření se týká letů z/na letiště Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kayseri, Malatya a Şanlıurfa. Do oblastí jsou těmito lety přepravováni záchranáři, odtud evakuování postižení.

Ve dnech 6.-8. ledna vykonala letadla Pegasus celkem takových 108 letů.

Prezident Erdogan vyzval obyvatelstvo, aby k cestám do těchto oblastí používali automobily jen v kriticky vážných případech a na silnicích tak nekomplikovali dopravu nákladů a mechanizačních prostředků.

Lety Turkish Airlines a Pegasus jsou koordinovány organizací AFAD, která zajišťuje pomoc postiženým oblastem. Zatímco Turkish létají z/na letiště Istanbul IGA, Pegasus operuje tyto lety ze své báze Sabiha Gökçen.

Společnostem Turkish Airlines a Pegasus za to jistě patří vděk.

(Foto: Aviation Source Network, bishopsstortfordindependent.co.uk)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace