Turkish Airlines prodávají letenky do/z oblasti postižené zemětřesením za symbolických 5 dolarů

  • 08.02.2023 08:00

Do oblasti pondělního zemětřesení v Turecku přijíždějí do postižené oblasti záchranné týmy a dobrovolníci z celého světa. Odtud jsou naopak evakuováni postižení. V úterý ráno bylo z Istanbulu vypraveno na 80 letů.

Turkish Airlines v rámci pomoci postiženým oblastem prodávají letenky do/z těchto oblastí (Adana, Gaziantep, Adiyaman a Urfa) za pevnou cenu 5,30 dolaru. Tento program bude platit nejméně do 13. února.

V úterý bylo za tuto cenu přepraveno do oblasti 11 780 záchranářů a evakuován zhruba stejný počet cestujících. Letadla létají na/z letiště Istanbul IGA a kromě cestujících přepravují do postižených oblasti i humanitární pomoc. V úterý bylo letiště v Istanbulu zaplaveno záchrannými týmy a dobrovolníky (foto 1).

Letiště Gaziantep Oğuzeli International Airport (GZT) je nyní otevřeno pouze pro lety, které podporují záchranné operace. Běžný civilní provoz je vyloučen. Letiště Hatay (HTY) je uzavřeno pro veškerý provoz, neboť zemětřesení zničilo vzletovou dráhu (foto 2).

Odhaduje se, že v Sýrii a Turecku zahynulo na 5000 osob. Jednalo se o největší zemětřesení v Turecku za více než 100 let.

Turkish Airlines za pomoc patří nepochybně poděkování. (Foto: zee news, AP, Reuters, Expat Geuide Turkey)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace