Flyr potřebuje nový kapitál na přežití zimy. Finanční situace dopravce je napjatá.

  • 06.11.2022 08:30

Přes velmi pozitivní vývoj poptávky skončila norská společnost Flyr třetí čtvrtletí ve ztrátě 22 milionů dolarů a navýšila ztráty za období prvních devíti měsíců na 68 milionů dolarů. Celkové čisté ztráty společnosti překročily 100 milionů dolarů. Společnost zahájila činnost v červnu 2021.

Vedení společnosti je přesto optimistické, že Flyr dosáhne v polovině příštího roku pozitivních marží. Pokud se toho dopravce dožije.

Finanční situace společnosti je napjatá a k přežití zimy a startu do léta 2023 potřebuje čerstvý kapitál, další úspory a optimalizaci své sítě. Na valné hromadě akcionářů dne 3. listopadu to prohlásil předseda představenstva Erik G. Braathen. Společnost vydá nové akcie. Očekává, že na finančních trzích získá asi 40 až 50 milionů dolarů.

Zatímco linky na jih k moři fungují úspěšně, vnitrostátní očekávání nesplňují a budou redukovány. Společnost připustila, že získat a udržet loajalitu zákazníků na vnitrostátních linkách je těžší, než se původně očekávala, a těžší je prosadit se na linkách, kde konkurence drží významný tržní podíl. Příliš dlouho trvalo také ustavení partnerských vztahů s cestovními kancelářemi.

Park Flyr nyní tvoří 12 Boeingů 737, z nichž šest je typu 737 MAX. Během zimy bude společnost využívat pět až šest letadel na linkách do evropských destinací. (Foto: anna.aero, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace