Obnovení letů Boeingů 737 MAX v Číně se nekoná

  • 31.10.2022 13:00

Společnost China Southern Airlines plánovala 30. října vrátit do komerčního provozu letadla Boeing 737 MAX. Jak však informoval server FlightRadar24, China Southern oba plánované lety na poslední chvíli zrušila. MAXy měly být nasazeny na linky z Kantonu do Čeng-čou a Wu-chanu.

Vzhledem k tomu, že na daném spoji je zrušeno několik dalších letů (jak dokládají data FlightRadar24), nelze učinit jednoznačný závěr, že jde o specifický problém MAXu.

Čínské aerolinky mají od března 2019 uzemněnu asi stovku MAXů a dalších 138 letadel pro čínské zákazníky je vyrobeno a dlouhodobě uloženo u Boeingu. Jejich dodání není vzhledem k absenci souhlasu čínského regulátora CAAC možné. Čína zůstává jediným velkým trhem, který lety Boeingů 737 MAX neobnovil.

Během středeční konference s investory prohlásil generální ředitel Boeingu Dave Calhoun, že nemá z Číny žádné signály o návratu letadel do provozu. (Foto: Reuters, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace