China Southern naplánovaly první let Boeingu 737 MAX

  • 28.10.2022 08:30

Na 30. října naplánovaly China Southern Airlines Co Ltd první let Boeingu 737 MAX od uzemnění letadel v březnu 2019. Letadlo má být nasazeno na lince z Kantonu do Čeng-čou a Wu-chanu.

Může se jednat o první a dlouho očekávaný krok Číny k povolení letů MAXů. To by mohlo Boeingu rovněž otevřít dodávky 138 dlouhodobě uskladněných MAXů do Číny.

Informaci přineslo zpravodajství Reuters. V době psaní příspěvku letový řád společnosti uváděl Boeing 737-800.

Před několika týdny uskutečnily China Southern přinejmenším dva zkušební lety. Dne 10. října vykonal 737 MAX mongolské společnosti MIAT Mongolian Airlines první komerční let z Ulánbátaru do Kantonu. Informaci jsme přinesli zde.

Čína je jediným velkým trhem, který zatím lety Boeingů 737 MAX neobnovil. Zároveň se jedná o potenciálně největší odbytiště těchto letadel.

Během středeční konference s investory prohlásil generální ředitel Boeingu Dave Calhoun, že nemá žádné signály z Číny o návratu letadel do provozu. Zpráva o zařazení letadla na letový řád China Southern je proto vítaným překvapením. (Foto: scmp.com, planes.cz)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace