Wizz Air UK z Londýna na Střední východ a do Asie Airbusy A321XLR

  • 23.10.2022 17:00

Ředitelka společnosti Wizz Air UK Marrion Geoffroy poodhalila pro Financial Times plány společnosti na nasazení letadel Airbus A321XLR s prodlouženým doletem. Skupina Wizz Air jich objednala 47 a od roku 2024 budou XLR postupně rozšiřovat flotilu společnosti.

Wizz Air UK hodlá využít velkého doletu letadel k otevření spojů z Londýna na Střední východ a do Asie. Marrion Geoffroy zároveň vyloučila, že by Wizz Air UK nasadil letadla na transatlantické linky, jak se původně spekulovalo. Uvedla, že Wizz Air musí být „racionální a oportunistický“.

Prohlásila: „Británie je dobrým trhem [pro A321XLR] a postupně začínáme navrhovat potenciální síť linek XLR včetně zajištění povolení pro trhy, na které v současné době nelétáme“.

Wizz Air UK plánuje provozovat letadlem XLR linky zhruba do osmi letových hodin a do letadla dostat až 239 cestujících v přesvědčení, že cestující obětují část pohodlí za levnější letenky. „Cestující jsou ochotni na palubě těchto letadel letět sedm, osm hodin… nejnižší ceny budou vždy více atraktivní než dostat na palubě kuře nebo sledovat film, který jste už dávno viděli“, sdělila Marrion Geoffroy. Společnost tudíž i u dálkových linek zůstane striktně u svého nízkonákladového modelu.

Ředitelka pro výnosy Alexandra Avâdeni v jiném interview označila jako mezní příklad nasazení XLR na dálkových linkách spoj z Abú Zabí do Singapuru (5 886 km). To potvrzuje, že Wizz Air nemá v úmyslu využívat letadla na limitech svého doletu (8 700 km). Toto prohlášení zároveň naznačuje, že dalším provozovatelem A321XLR v rámci skupiny Wizz Air bude kromě Wizz Air UK pobočka Wizz Air Abu Dhabi.

Společnost Wizz Air byla založena v roce 2004 a na londýnské burze je od roku 2015. V loňském roce dosáhly ceny akcií svého maxima, ze kterého během roku propadly o 70 %. (Foto: Airbus, planes.cz obr.: Airbus)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace