Provoz na ruzyňském letišti se krátkodobě přesune na dráhu 12/30

  • 19.10.2022 08:00

Pravidelná podzimní údržba hlavní dráhy přesune letecký provoz krátkodobě na dráhu vedlejší. K uzavření hlavní dráhy dojde na maximálně pět dnů v období mezi 31. říjnem a 11. listopadem, vždy pouze v denních hodinách od 8 do 16 hodin. Nezbytné práce zahrnují odgumování, opravu dilatačních spár a obnovu vodorovného značení.

 „Přesný termín bude stanoven na základě aktuálních meteorologických podmínek, které umožní efektivně využít dobu uzavírky, tedy pokud nebude mlha, nízké teploty nebo špatný vítr. Jedná se o pravidelnou údržbu po letní sezóně, kdy byů na hlavní dráze nepřetržitý provoz. Cílem je dostat stav povrchu a značení do co nejlepší kondice před zimní sezónou,“ říká Miroslav Charvát, manažer Správy a rozvoje provozu ploch.

Po dobu uzávěry převezme veškerý letecký provoz vedlejší dráha 12/30. S ohledem na hustě osídlené oblasti Prahy a Kladenska, které negativně ovlivňuje právě provoz na vedlejší dráze, proběhne údržba pouze v denních hodinách a v noci se bude opět létat na hlavní dráhu. Směr provozu je závislý na aktuálních meteorologických podmínkách, především větru. Preferovaný směr je ale přistání od Prahy a vzlet na Kladno.

Pravidelnou údržbu dráhového systému je nutné zejména s ohledem na provozní bezpečnost provádět dvakrát ročně, vždy na jaře a na podzim. Údržby drah trvají vždy jen nezbytnou dobu nutnou pro zvládnutí kvalitní údržby a uskutečňují se za plného provozu letiště. (Foto: letiště Praha, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace