Londýn Heathrow se 30. října vrací k normálnímu provozu

  • 05.10.2022 13:00

Podle informací deníku the New York Times ukončí londýnské letiště Heathrow dne 29. října režim omezeného provozu a vrátí se do normálního provozu.

Generální ředitel Heathrow John Holland-Kaye vyhlásil kapacitní omezení 12. července s cílem vypořádat se s chaosem, který vznikl kombinací prudkého nárůstu počtu odbavených cestujících po ukončení covidových opatření a současného nedostatku zaměstnanců. Limit pro červenec a srpen byl stanoven na 100 000 odbavených cestujících na odletu denně. Původně měla kapacitní omezení trvat do 11. září, byla však prodloužena do 29. října.

Heathrow během pouhých čtyř měsíců zaznamenalo nárůst cestujících odpovídající růstu za posledních 40 let. V červenci byl počet odbavených cestujících více než trojnásobkem počtu cestujících odbavených v červenci 2021.

Za období od listopadu 2021 Heathrow najalo a vyškolilo 1300 pracovníků bezpečnostní kontroly, čímž snížilo čekací dobu na bezpečnostní prohlídku v 88 % případů do 20 minut. Zkráceny byly i čekací časy na odbavená zavazadla.

Situace na Heathrow se dostává pod kontrolu, což kontrastuje se situací letiště Amsterdam Schiphol, které minulý týden prodloužilo platnost kapacitních omezení do března 2023. (Foto: Skytrax, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace