Bermudský regulátor získal licenci k repatriaci letadel zadržených v Rusku

  • 25.08.2022 13:00

Vláda Bermud vystavila bermudskému regulátoru (BCAA) zvláštní licenci, která by měla usnadnit repatriaci letadel registrovaných na Bermudách a zadržovaných v Rusku. V podstatě jde o osvobození od některých sankcí, které vrácení letadel leasingovým společnostem znemožňovaly.

Licence umožňuje regulátorovi vystavit individuální povolení k letům, a to v tom případě, kdy takový usnadní vrácení letadla zadržovaného v Rusku vlastníkovi. Může se tedy jednat buď o předávací let (do jiné země) nebo o technický let, který souvisí s plánovanou repatriací letadla.

Stále tu však zbývá problém s letovou způsobilostí zadržovaných letadel. Bermudský regulátor pozastavil v rámci sankcí uvalených na Rusko těmto letadlům v březnu letovou způsobilost.

Zbavit letadla způsobilosti je snadné, obnovit už nikoliv. Tím spíše, že letadla v mezidobí byla v ruském registru a bermudský regulátor proto nevidí, co se s letadlem dělo. Obnovení způsobilosti by vyžadovalo součinnost ruské strany, ale také další výjimky ze sankčního režimu.   

Ruský ministr dopravy Vitalij Saveljev oznámil, že z 1285 letadel provozovaných v Rusku bylo v květnu 1182 letadel zapsáno v ruském registru.

Seznam letadel s bermudskou registraci (a ve většině případů s duální registrací) zadržovaných v Rusku je zde. (Foto: Aero Time, Travel Radar)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace