Ryanair posiluje kapacity na letišti Stansted

  • 22.08.2022 13:00

Ryanair maximalizuje výhodu z kapacitních omezení letiště Heathrow a dále posiluje své kapacity na letišti Stansted.

Heathrow 15. srpna prodloužilo platnost stropu na maximální denní počet cestujících, a to z původně ohlášeného 11. září do 29. října. Ryanair toho využije a zvýší své kapacity na říjen, a to zejména okolo školních podzimních prázdnin od 25. do 29. října.

Ryanair na provoz okolo prázdnin přidá asi 500 letů, což představuje dodatečné kapacity takřka 100 000 cestujících.

Šéf skupiny Michael O’Leary při té příležitosti prohlásil, že Ryanair se těší na tisíce rodin, které během prázdnin využijí levných služeb společnosti na linkách z/do Stanstedu. Nejlevnější letenky (jedním směrem) nabízí Ryanair za 29,99 eur. Dodal: „Zatímco beznadějné Heathrow pokračuje v omezování letů a zvyšuje pro rodiny náklady, Ryanair a Stansted Airport lety přidávají“.

Vysoká poptávka, která zaplní letadla, a zároveň vysoké ceny letenek zajistí Ryanairu (a některým dalším aerolinkám) vynikající čtvrtletní výsledky. To je důležité zejména s ohledem na nepředvídatelný vývoj v zimě. Šéfové aerolinek opakovaně varují, že zotavení je stále velmi křehké a zima může být problémem. (Foto: PA, planes.cz) 


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Gajda - nepřihlášený host (...49.245...)
22.08.2022 16:05

Jj, jedno z těch polí u Londýna, kterejm se tolik lidí smálo a jak jsou za něj teď rádi.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace