SpiceJet mají další problém. Dluží leasingové společnosti

  • 05.08.2022 13:00

Poté, co indický regulátor DGCA minulý týden nařídil SpiceJet zrušit polovinu letů z obav o bezpečnost letů a finanční zdraví společnosti je tu další problém.  

Leasingová společnost Awas Ireland Ltd požádala regulátora o deregistraci tří letounů Boeing 737-800, neboť aerolinka neplatí leasingové poplatky. Jedná se o letadla, která dříve provozovaly Jet Airways a po jejím krachu přešla ke SpiceJet. Tato letadla létají u SpiceJet v původních barvách Jet Airways s polepem SpiceJet (viz foto). Protože se „nové“ Jet Airways vrací do provozu, požádaly SpiceJet odstranit z letadel původní barvy Jet Airways, aby nedošlo k matení cestující veřejnosti.  

Složité finanční situaci SpiceJet nepomůže zostřující se konkurence na indickém trhu, na který 7. srpna 2022 vstoupí Akasa Air. Akasa objednala celkem 72 letadel Boeing 737-8 a 737-8200, z nichž první dva exempláře 737-8 již převzala. Po úspěšné privatizaci posílí své postavení na trhu také Air India.

Prognózy poptávky letadel, které bezprostředně před Farnborough publikovaly Airbus a Boeing, označují Indii za nejrychleji rostoucí trh letecké dopravy v následujících 20 letech. (Foto: forbque.com, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace