Regulátor FAA schválil inspekční a modifikační plán Boeingu 787. Cesta k obnovení dodávek je otevřena

  • 31.07.2022 08:30

FAA a Boeing odsouhlasily, alespoň podle zatím neoficiálních informací, inspekční a modifikační plán pro letadla Boeing 787. Plán stanovuje podmínky pro obnovení dodávek.

Kvůli výrobním defektům Boeing nemůže dodávat zákazníkům letadla 787 již 15 měsíců (s malým přerušením již takřka dva roky). Dodávky byly vloni krátce obnoveny mezi lednem a květnem 2021. Na problémy spojené s defekty a pozastavením dodávek Boeing odepsal přes 5,5 miliardy dolarů. Podle Bank of America skladuje Boeing nyní okolo 120 exemplářů typu 787.

Podle agentury Bloomberg budou dodávky obnoveny v týdnu od 8. srpna. Podle inspekčního plánu musí regulátor schválit letovou způsobilost každého jednotlivého stroje.

American Airlines (AA) očekávají, že do konce roku převezmou devět letadel, z toho dvě ještě v srpnu. Z tohoto výroku finančního ředitele AA Dereka Kerryho z 21. července lze soudit, že první 787 mohou směřovat právě k AA.

American musely kvůli pozastaveným dodávkám opakovaně proškrtat svůj letový řád. Odloženo bylo mimo jiné i obnovení přímého spoje do Prahy z Filadelfie.

Obnovení dodávek typu 787 bude důležitým milníkem v zotavení Boeingu a obnovení důvěry akcionářů. (Foto: Bloomberg, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



gogo - nepřihlášený host (...80.40...)
01.08.2022 06:06
Tohle je velký průšvih

ztráta schpnosti vyrábět letadla. K tomu se blížíme taky. Likvidace průmyslu a přesun do Číny Číně pomůže, protože tam si vychovají dělníky, schopné vyrobit cokoliv, co se nevyrábí na pásu. A u nás se průmyslová tradice vytratí a možná začneme znovu v roce 1880

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace