Aegean Airlines potvrdily zájem převzít Croatia Airlines

  • 25.07.2022 08:00

Řecké Aegean Airlines usilují o posílení svého profilu na rozvíjejícím se trhu v regionu. Již dlouho se snaží dohodnout s chorvatskou vládou na koupi majoritního podílu v Croatia Airlines. Jednání se s přestávkami táhnou od roku 2015. Naposledy před nástupem pandemie Aegean předložil nezávaznou nabídku. Nezávaznou nabídku předložily v roce 2019 také Air Nostrum.

S návratem poptávky po pandemii Aegean svou snahu získat Croatia Airlines obnovuje. Nezdá se, že by o problémovou aerolinku stál někdo další.  

V tomto případě se jedná o podobné aerolinky, takže případná integrace by nebyla složitá. S tím důležitým rozdílem, že zatímco Aegean Airlines se rychle vzpamatovaly z krize poptávky a letos očekávají zisk, Croatia Airlines se dále potápějí.

Snahu restartovat jednání potvrdil chorvatský ministerský předseda Andrej Plenković, avšak bez uvedení jakýchkoliv podrobností.

Chorvatský ministr moře, dopravy a infrastruktury Oleg Butković je přesvědčen, že hospodářské výsledky se po pandemii stabilizují. Nezmínil však, na jaké úrovni, protože dopravce měl špatné hospodářské výsledky ještě do pandemie a žádnou transformací neprochází. I on však potvrdil, že stát bude hledat strategického partnera. (Foto: Zagreb-airport.hr, spottair.com, planes.cz) 


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Mysel - nepřihlášený host (...102.85...)
25.07.2022 14:19
Rebranding

Je to sikovna moznost, jak management muze na posledni chvili jeste z firmy vytahnout nejake penize (nejen) do vlastnich kapes.

karelmag (...58.114...)
25.07.2022 13:27
Rebranding

Martinique: To je fakt dobry postreh. A pravdivy. Ten vycet spolesnosti by byl jeste delsi. Mozna to svedci o neschopnosti managementu, ktery nezna priority. A mozna prave kvuli tomu jsou to zkrachovale ci krachujici spolecnosti. A samozrejme dalsi je, ze marketing vzdycky usiluje o rebranding, protoze je to spousta penez a spousta pozornosti. A k nicemu to nezavazuje.

Martinique_ (...5.69...)
25.07.2022 11:16

Proč každá aerolinka, která je před bankrotem, představuje nové livery? Alitalia, Croatia, SAS, ČSA..

Celkem 3 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace