SAS pokračují ve finanční sebevraždě

  • 16.07.2022 08:30

Ve čtvrtek skončil neúspěchem další pokus managementu SAS dohodnout se se stávkujícími piloty o podmínkách práce. Obě strany zůstávají skeptické, že se v brzké době dosáhne dohody, která by piloty vrátila do práce.

Stávka pilotů byla zahájena 4. července a dále zhoršila již i tak špatnou finanční situaci i šance na úspěšnou restrukturalizaci. Ve stávce je na 1000 pilotů a společnost ruší denně více než polovinu letů. Pouze ve čtvrtek byl zrušen 201 let, což je 64 % všech plánovaných letů toho dne.

Do dnešního dne společnost zrušila takřka 3 tisíce letů, což se dotklo takřka 300 tisíc cestujících. Dodatečné denní ztráty způsobené stávkou jsou odhadovány na 10 až 13 milionů eur denně.

Vzhledem k neutěšené finanční situaci a stávce pilotů vyhlásily 4. července SAS Scandinavian Airlines bankrot a požádaly o ochranu před věřiteli podle hlavy 11 amerického zákona o bankrotu. Problémem společnosti je dlouhodobá neschopnost snížit náklady.

Největšími akcionáři společnosti jsou Švédsko a Dánsko, které drží po 21,8 %. Dne 6. června švédský ministr obchodu a průmyslu Karl-Petter Thorwaldsson sdělil, že Švédsko nový kapitál ztrátové aerolince neposkytne.

Ve stávající situaci bude pro SAS AB obtížné či zcela nemožné získat na finančních trzích čerstvý kapitál potřebný k záchraně firmy. (Foto: euronews, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Gajda - nepřihlášený host (...49.248...)
17.07.2022 08:14

Spíž než "SAS pokračují ve finanční sebevraždě" to vypadá na Zaměstnanci SAS pokračují ve vraždě

petrp (...188.185...)
16.07.2022 08:40

Další klasická aerolinka v háji:-/

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace