Ryanair má našlápnuto k mimořádně úspěšnému létu

  • 28.06.2022 13:00

Šéf skupiny Ryanair je velmi optimistický, pokud jde o očekávané výsledky letní sezóny.  Společnost se těší mimořádné poptávce cestujících, má relativně dostatek pilotů a palubního personálu a z velké míry se jí daří vyhnout chaosu na letištích. Dopad stávek je zatím jen okrajový, a tak by to mělo zůstat přes celou hlavní sezónu.

Letecké společnosti skupiny přejímají nové a efektivnější Boeingy 737-8200. Vysoký podíl zajištění cen paliva poskytuje skupině značný komfort v době vysokých cen ropy a konkurenční výhodu na trhu. V podstatě jediné, co Ryanair negativně postihlo, je uzavření ukrajinského trhu.

Suma sumárum, společnost zaznamenává v době oživení trhu jen drobné provozní problémy.

O'Leary je přesvědčen, že Ryanair dosáhne v letošním létě výrazně lepších hospodářských výsledků než kterýkoliv z přímých konkurentů. Pokud jde o dopad stávek, ten by měl v letošním létě ovlivnit nanejvýš 1 % letů.

O’Leary to odůvodňuje správně zvolenou strategií během pandemie. Ryanair nepropouštěl zaměstnance tak agresivně jako jiné aerolinky a staral se o to, aby i v době nejhlubší pandemie piloti (a palubní personál) nalétali alespoň minimální potřebný počet hodin. Mnohdy za cenu prázdných letů.

Ryanair zdůrazňuje, že nízkonákladový model je v situaci, kdy domácnosti čelí vysoké inflaci a ekonomika riziku recese, správným řešením. (Foto: independent.ie, planes.cz)  


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace