Boj o Spirit

  • 27.06.2022 13:00

Akcionáři Spirit Airlines budou 30. června hlasovat o nabídce na převzetí. O Spirit spolu bojují společnosti Frontier Airlines a JetBlue.

Pro obě společnosti by získání aerolinky Spirit umožnilo podstatně posílit pozice na domácím trhu, nabídnout více destinací a více spojení. Ať už však bude vítězem kdokoliv, spojením aerolinek vznikne pátá největší společnost na americkém trhu.

Frontier Airlines svou původní nabídku v pátek výrazně „osladily“, a to zvýšením o 2 dolary na akcii. Následují tak zvýšení o 2 dolary na akcii, které nabídly JetBlue v pondělí.

Management společnosti Spirit doporučuje akcionářům přijmout nabídku Frontier Airlines. Nabídku JetBlue opakovaně odmítá s tím, že je málo pravděpodobné, že by spojení s JetBlue odsouhlasili američtí regulátoři.

Aerolinky JetBlue však o Spirit dále usilují a argumentují, že nabídka JetBlue je pro Spirit celkově výhodnější. JetBlue na novou nabídku Frontieru reagovaly oznámením, že ji pečlivě prostudují.

JetBlue mají stále ještě několik dní na další vylepšení své nabídky. Pro JetBlue může být další zvýšení nabídky výhodné, a to i v případě, že bude nakonec odmítnuta. (Foto: wsj.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace