Ryanair, Volotea a easyJet budou v sobotu v Itálii stávkovat

  • 22.06.2022 08:00

Stávku na 24 hodin vyhlásily na sobotu 25. června odbory Ryanairu v Itálii. Ke stávce pilotů a palubního personálu se připojí také easyJet a Volotea. Italští odboráři se domáhají důstojných pracovních podmínek pro své zaměstnance, a to včetně adekvátní mzdy.

Odboráři si stěžují, že minulá stávka, která proběhla 8. června, nepřivedla management Ryanairu k vyjednávacímu stolu.

Jedná se o další z řady stávkových akcí, které v poslední době postihují evropský letecký provoz. Intenzivně se nejspíš bude stávkovat i během hlavní turistické sezóny. Akutní nebezpečí stávek hrozí ve Španělsku, Portugalsku, Francii a Belgii.

Letecké společnosti nabádají cestující, aby na webových stránkách sledovali, zda stávky postihnou jejich lety. (Foto: Daily Express, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Miro - nepřihlášený host (...176.20...)
22.06.2022 08:37
Poznámka

V trhovej ekonomike by malo ísť aj o istú rovnováhu medzi často nerealistickými ambíciami top managementu a prah-existenčnými záujmami radových zamestnancov, z ktorých časť sa stáva po čase niekedy aj nie, - stredným managementom. Mnohé mzdové požiadavky by možno aerolínky mohli ustáť, keby ceny paliva nerástli. Rovnako aj servisné náklady sú pre už blízku budúcnosť ťažko odhadnuteľnou položkou.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace